betrokken

Op 7 september 2013 is de nieuwe acommodatie feestelijk geopend door Burgemeester Marja van der Tas in bijzijn van leden, bouwvrijwilligers, sponsoren en vele andere genode gasten. Voor het zover was is hier het een en ander aan vooraf gegaan.

Na jarenlang overleg tussen gemeente en F.C. Oldemarkt is besloten om vanuit privatiseringsoogpunt een Stichting Sportpark Oldemarkt op te richten. Op deze manier werd het mogelijk om onze ambities t.a.v. duurzaam bouwen te realiseren en konden lokale aannemers en installateurs die bordsponsor waren inschrijven op de aanbesteding.

In september 2011 is in opdracht van Stichting Sportpark Oldemarkt onder leiding van de bouwcommissie van F.C. Oldemarkt gestart met de uitvoering van de bouw.  In twee jaar tijd is onder leiding van deze bouwcommissie, door professionals en vele vele vrijwilligers gewerkt aan een duurzame buitensportaccommodatie. Duurzaam in termen van; energieneutraal, onderhoudsarm, functioneel, sfeervol en sober.

Binnen de door Stichting Sportpark Oldemarkt opgestelde kaders is door Vredenburg Installatietechniek een uniek systeem bedacht, om energieneutraal bouwen met oog op gebruik en beheer mogelijk en betaalbaar te maken. Voor meer technische info zie www.vredenburgsteenwijk.nl

Leuk om te weten is dat we door de Stichting Meer dan Voetbal als amateurvereniging zijn genomineerd voor de Meer dan Voetbal award 2013 en bij de laatste drie zijn geeindigd. Dit was vooral omdat we als vereniging met veel vrijwilligers een nieuw concept hebben opgepakt en met de slogan "Scoren voor de jeugd met duurzaam bouwen"  anderen hier attent op hebben gemaakt. 

Dit is ook opgepakt door de Stichting duurzaam verenigen. Zij hebben F.C. Oldemarkt als een van de eerste voorbeeld projecten gebruikt om op hun site te plaatsen. Het doel van de stichting duurzaam verenigen is om kennis tussen verenigingen over duurzame kansen onderling uit te wisselen. Zie www.duurzaamverenigen.nl.

Alvorens hieronder enkele foto's van Simco Baars te laten zien die kenmerkend zijn voor de diverse bouwfases! Willen wij als bestuur van F.C. Oldemarkt. De Stichting, Bouwcomissie en alle betrokken vrijwilligers, sponsors en leden bedanken voor hun inzet bij de totstand koming van onze nieuwe accommodatie waarmee we hopelijke meerdere decennnia mee vooruit kunnen. 

 

Bouwput als teken start bouwfase!

Bouwput als start van de uitvoering!

Staal geraamte pompstra

Staalconstructie,  Pomstra kan snel de lucht in als het moet! 

poelsema

Poelsema bouwt voor de 2e keer voor F.C. Oldemarkt de eerste keer was 30 jaar terug! Zonnepanelen Vredenburg

Vredenburg Installatietechniek. Tijdige aansluiting zonnepanelen op het netwerk! F.C. is energie leverancier!

bestrating en aankleding buitenom 

Aankleding en bestrating buitenom ontworpen door Twan's Tuinlandschap. Aansturing en advies tijdens uitvoering door Jos de Kleine BV. ps mooi zicht op en oud.Sleuteloverdracht   

Sleuteloverdracht door bouwbedrijf Poelsema (Bart Poelsema en Rob van Tol) aan Bouwcommissie F.C. Oldemarkt (projectleider Simco Baars en Joost Boerman)

bar

Ondertussen wordt voor een examenopdracht in leerlingwezen o.l.v. Gerard Meijerink gewerkt aan een sfeervolle inrichting van kantinedeel (Foto Gerard Meijerink).

Wil je weten hoe het is geworden? Wees zondag welkom bij ons 1e!bloemenmengsel en berging

De oude kantine is niet geheel afgebroken. De berging is blijven staan. Er is een nieuwe uitstraling aangegeven door de oude berging te bekleden met hout uit nabije omgeving. De vrijgekomen ruimte is ingezaaid met een wilde bloemenmengsel. Daardoor krijgt het geheel een natuurlijke uitstraling! (FotoTwan Flokstra).

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Laatste fotos

Sponsoren