V.w.b. "Persoonlijke instellingen wijzigen van kinderen onder 16 jaar":
Voor nadere uitleg hieromtrent → Zie onderstaande Link:

https://support.sportlink.nl/nl/support/solutions/articles/9000149838-persoonlijke-instellingen-wijzigen-van-kinderen-onder-16-jaar

 

M.b.t. mDWF (mobiel Digitaal Wedstrijdformulier), westrijdzaken-App en voetbal.nl-App

Alle leden van je vereniging kunnen m.i.v. seizoen 2017-2018 van start met een vernieuwde Voetbal.nl app en met de app KNVB Wedstrijdzaken. Beide apps maken de beleving op en rondom de club nog leuker en beter!
Daarnaast doet het mDWF (= Mobiele Digitale Wedstrijdformulier) zijn intrede! Lees verder.

 

De Voetbal.nl-app

Uitslagen, standen, programma’s, kleedkamerindelingen, man-of-the-match, wie rijdt er en in welke auto is er nog plek… en nog veel meer. Die gegevens vind je allemaal terug in de Voetbal.nl app en op de Voetbal.nl website.

Met de app ben je altijd direct op de hoogte van al het nieuws van je eigen team en van je favoriete clubs, spelers en andere teams. Mocht je al gebruik maken van de Voetbal.nl app, dan dien je je even te registreren met het e-mailadres waarmee je bekend bent bij je club in Sportlink. Ben je al met dit e-mailadres op Voetbal.nl geregistreerd? Dan heb je alles al goed voor elkaar! Maak je nog geen gebruik van Voetbal.nl? Dan kun je de app downloaden en je registreren met het e-mailadres waarmee je bekend bent bij ons als FC Oldemarkt in Sportlink!! Wil je met een ander e-mailadres inloggen en dit dus wijzigen? → Neem dan even contact op met ons en geef dan aan welk e-mailadres wij als club voor je moeten vastleggen.

 

De KNVB Wedstrijdzaken-app

Naast de nieuwe Voetbal.nl app is er ook een vernieuwde KNVB Wedstrijdzaken app. Houd jij je op de club bezig met alle zaken rondom het mobiele Digitale Wedstrijdformulier (mDWF)? Ben jij aanvoerder, teammanager, wedstrijdsecretaris of clubscheidsrechter? Download dan de vernieuwde app Wedstrijdzaken. Dé app waarmee je digitaal het formulier voor alle zaken rondom een wedstrijd zoals spelersopgaaf, scores en tuchtzaken vastlegt. Registreer je in de app met het e-mailadres waarmee je bekend bent bij ons als FC Oldemarkt in Sportlink!! De inloggegevens en het wachtwoord voor Voetbal.nl en de KNVB Wedstrijdzaken app komen overeen, dat maakt het allemaal net even wat makkelijker voor je.

Wil je met een ander e-mailadres inloggen en dit dus wijzigen? → Neem dan even contact op met ons en geef dan aan welk e-mailadres wij als club voor je moeten vastleggen.

  

De KNVB Wedstrijdzaken app

Dé app met het digitaal wedstrijdformulier.

Speciaal voor wedstrijdsecretarissen, voor de leiders, voor de aanvoerders van de teams en uiteraard ook voor de scheidsrechters.

KNVB Wedstrijdzaken

Voetbal.nl

De app voor iedere voetballiefhebber in Nederland!

Of je nou speler, ouder, opa of oma bent. Altijd en overal op de hoogte van de uitslagen, standen, programma's. Volg je favoriete spelers en mis niks!

Voetbal.nl

Van start met Voetbal.nl en de KNVB Wedstrijdzaken app.:

Beide apps beginnen bij het inloggen en registreren. Of je nou met Voetbal.nl of met de KNVB Wedstrijdzaken app gaat werken, leden dienen zich altijd te registeren en in te loggen met het e-mailadres dat bekend is bij de club. Voordeel is dat je in beide apps met dezelfde gegevens kan inloggen.

Log je in met het mailadres zoals bekend is bij de club dan wordt de app gelijk nog leuker. Op je startscherm staat dan niet alleen belangrijk KNVB/voetbalnieuws maar vooral jouw activiteiten. Denk aan je programma en je uitslagen. Goed inloggen is dus héél belangrijk.

Kom je er niet uit? Kijk dan hier voor hulp: https://support.sportlink.nl/support/solutions/articles/9000124817-inloggen-en-registreren

Ondersteuning: Hebben leiders/aanvoerders/wedstrijdsecretarissen vragen over KNVB Wedstrijdzaken? Als het gaat om uitleg en regels heeft de KNVB een overzichtelijke pagina in “KNVB-Assist” klaarstaan. Met bijvoorbeeld duidelijke instructievideo's en verdere uitleg. Hierbij natuurlijk de link: http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld--en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal

 

Mobiel Digitaal wedstrijdformulier = mDWF + Wedstrijdzaken-App:
Alle leden van je vereniging kunnen van start met een vernieuwde Voetbal.nl app en met de app KNVB Wedstrijdzaken. Beide apps maken de beleving op en rondom de club nog leuker en beter! Beiden zijn reeds te downloaden – zie mijn mail van gisteren hieromtrent! Alle leden van je vereniging kunnen van start met een vernieuwde Voetbal.nl app en met de app KNVB Wedstrijdzaken. Beide apps maken de beleving op en rondom de club nog leuker en beter!

Er heersen uiteraard vast veel vragen, → daarom een aantal praktische zaken op een rijtje, ter verduidelijking:

 • Het mobiele wedstrijdformulier (mDWF) wordt gebruikt voor alle competitie- en bekerwedstrijden vanáf de JO12 en MO12. Bij ons in dit geval vanaf JO-13/MO13! Het “oude” DWF is niet meer beschikbaar. Ook het senioren 7 x 7 (ook de 35+-categorie dus!) voetbal geeft de uitslag door via de Wedstrijdzaken app. Voor Onder 8 t/m Onder 11 is er géén verandering. Geen gebruik mDWF, maar de uitslag invoeren via Sportlink Club. Kortom; stand bijhouden en invullen in Sportlink,.... (computer dus opstarten!!) of desgewenst,...uitslag op ‘n uitslagformulier (in de bestuurskamer) invullen en nadien in het bakje “Wedstrijdformulieren” bij de computer in de bestuurskamer te leggen. Niet vergeten!! E.e.a. zodat iemand van de JC de uitslag nadien evt. in kan voeren die dag!

 • De gebruikers van de Wedstrijdzaken app kunnen alleen registreren en inloggen met het e-mailadres dat vastligt in onze FCO-ledenadministratie. M.a.w.; dat is het e-mailadres wat bij ons als FC bekend is en bij ons in Sportlink geregistreerd staat! Lukt het inloggen niet → CHECK dan bij ons als FC of je het juiste e-mailadres gebruikt en geregistreerd hebt!
 • Wij zullenen de teamindeling verwerken en de bondsteams aanmaken binnen Sportlink – dat is heel véél werk. Dus geef ons soms ook nog even de tijd. Dank voor jullie begrip! De Bondsteamadministratiein Sportlink Club is de basis voor het invullen van het mDWF-formulier. De term Bondsteam en het aanmaken ervan is ons pakkie an en die term en werkzaamheden mogen jullie dan ook gauw weer vergeten!

 • Per team zetten wij ook een aantal teammanagers in het bondsteam. Deze teammanager heeft in de Wedstrijdzaken app de extra mogelijkheid om de fotootjes voor de digitale spelerspassen van zijn teamleden aan te passen. Bewaak en zorg ervoor dat alle spelende leden tijdig een goede foto hebben. In principe heeft de KNVB de bestaande Spelerspas-foto’s van weleer “ingeladen” Bestaande foto’s kunnen vervangen worden tot 1 november.

 • M.b.t. deze foto’s en het maken van nieuwe foto’s het volgende: â– - Als je een foto in gaat laden/aan gaat passen → zorg er dan voor dat het een goede “Pasfoto-achtige-FOTO/-SELFIE” wordt dan. → Dit geldt zowel voor de Teammanager evenals voor de spelers zélf welke zijn profielfoto via de wedstrijdzaken-app zélf aan kan passen nl. → Ik zeg dit met klem! → Want we hebben reeds de meest waanzinnige Foto’s al voorbij zien komen! → En dat is uiteraard NIET de bedoeling,....want je zult begrijpen dat de scheidsrechters met zulke foto’s uiteraard niets kunnen m.b.t. het controleren van de digitale spelerspas via het mDWF natuurlijk. Een logisch verhaal lijkt me → Dus graag een goede Pasfoto-achtige-FOTO/-SELFIE en géén andere “rommel” uploaden graag → Alvast BVD!
 • De Wedstrijdzaken app wordt, net als andere apps, zo nu en dan ge-update. De meest recente update dateert van 21 aug. jl. Deze update bevat o.a. functies voor de controle op het spelregelbewijs, de controle op de trainerslicentie, het invullen van tijdstraffen en het kunnen delen van de pdf wedstrijdformulier. Allemaal bekende functies in het “oude DWF”, die nu ook terugkomen in het mDWF. (→ meer voor de officials / Scheidsrechters).

 • Per 21 aug jl. is er ook een update van de voetbal.nl app. geweest. Deze nieuwe app ziet er compleet anders uit en kent veel nieuwe opties. Erg handig is dat je met één account kan inloggen in zowel de Wedstrijdzaken app als de nieuwe voetbal.nl app. → Dit (zoals hiervoor reeds aangegeven) enkel met het emailadres waarmee je alleen kunt registreren en inloggen als dat met het e-mailadres is dat vastligt in onze FCO-ledenadministratie. M.a.w.; dat is het e-mailadres wat bij ons als FC bekend is en bij ons in Sportlink geregistreerd staat! Lukt het inloggen niet → CHECK dan bij ons als FC of je het juiste e-mailadres gebruikt en geregistreerd hebt!

 • Beide apps zijn in principe aanvullend op elkaar en bedienen deels verschillende doelgroepen. â– - De voetbal.nl app is nl. voor elke voetballiefhebber, leden en niet-leden van een voetbalvereniging, die programma’s, uitslagen en standen van hun favoriete teams wil zien. â– - De Wedstrijdzaken app is in eerste instantie bestemd voor de leden die een rol spelen bij het invullen van de wedstrijdformulieren. → Niet elke speler hoeft deze app dus in gebruik te nemen!!

 • Voor verdere uitleg (goed om te lezen denk ik) sluit ik volledigheidshalve nog ‘n aantal handleidingen/info/links bij voor jullie allen, voor o.a.: â– - Scheidsrechters, â– - Teamleden (met daarin ook de Teammanagers verwerkt), en de... â– - Wedstrijdssecretarissen mDWF (= Alleen voor Tobi (senioren) en gehele JC (jeugd)). E.e.a. is bij zo’n grote operatie uiteraard lang niet compleet als informatie zijnde – maar de de KNVB en Sportlink helpen ons natuurlijk graag. Voor meer info verwijs ik jullie graag o.a. naar: http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld--en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal en: http://www.knvb.nl/assist/wedstrijdbepalingen/wedstrijdzaken/assist-bestuurders/veelgestelde-vragen),
  Hier zijn evt. ook handleidingen en instructievideo’s te raadplegen. Neem eens een kijkje!

 • Als vereniging zijn we zélf verantwoordelijk voor ‘t invoeren en registreren van de juiste e-mailadressen in onze ledenadministratie. Wij hebben hier vanuit onze ledenadministratie uitvraag gedaan zowel bij de Jeugd/JC evenals bij de SC/senioren....om e.e.a. na te vragen. Echter hierop is in onze ogen niet een volledige respons gekomen. Dat zal betekenen dat er best nog wat e-mailadressen oud/vervallen zijn en welke nog in ons systeem staan! Zorg ervoor dat je ons/de ledenadministratie laat weten dat je emailadres mogelijk gewijzigd is en geef het goede emailadres aan ons door. Dat kan via onze website (tabblad “lidmaatschap” en dan ”Wijzigingen doorgeven”! Vul alles zo volledig mogelijk in en stuur het dan naar ons (let wel; het formulier is pas verzonden als je alle velden hebt gevuld en een online “bedankje” krijgt en dat ‘t formulier verzonden is)! → E.e.a. geeft dan uiteraard véél minder problemen bij het inloggen door jullie in één van de apps.

 • Het kan zijn dat iemand geen (geschikte) mobiele telefoon bezit of de app (nog) niet heeft geïnstalleerd. Officieel is de ontvangende vereniging verantwoordelijk voor het faciliteren van de app. Wij als FCO roepen iedereen op elkaar te helpen bij het invullen van het mDWF,.....en elkaar,....dus ook de tegenstander én de scheidsrechter. E.e.a. is uiteraard allemaal in het belang van ONS voetbal.

Let wel: Ik ben vast niet volledig geweest en nog zat zaken vergeten.....maar tenslotte wil ik graag met klém benadrukken; → dat in de eerste weken iedereen in zijn/haar eigen tempo zal moeten wennen aan het werken met het mDWF.

DUS OOK WIJ ALS FCO!!!En dus ook;.....→ wij als bestuur, jeugdcommissie, seniorencommissie, scheidsrechters, leiders/teammanagers, en leden zélf.

Het is bij zo’n ingrijpende wijziging natuurlijk niet direct van een “0” een “10” hè → écht niet,....we beginnen misschien wel met een 3 ofzo. → Maar,......gaandeweg de rit zal het BETER gaan/worden.

Advies/Verzoek: → Heb geduld,....heb begrip,....en help elkaar,....etc. → het is écht een MEGA-OPERATIE voor dit seizoen zo allemaal (en dit allemaal nog eens bovenop de nieuwe jeugd-spelvormen etc. hè → en de aanloopproblemen die we daar vanzelfsprekend vast en zeker nog bij gaan ondervinden).....!

Kortom: → Geef het derhalve even de tijd!! Want ook voor ons als bestuur/jeugdcomissie/seniorencommissie/scheidsrechters is dit allemaal vreselijk NIEUW/ONWENNIG/VREEMD en ONBEKEND!! Ik weet,....er zullen ongetwijfeld héél veel vragen,...onduidelijkheden,...kinderziektes etc. zijn,... ECHTER: → Nogmaals;....wij vragen jullie begrip/geduld/behulpzaamheid in dezen! (→ want het is (o.a. “achter de schermen”) zéker niet altijd zo GEMAKKELIJK als ‘t er allemaal uit ziet of men mogelijk wel eens denkt!!)!!  

Info/afschrift op Website: Ik zal van deze mail/info (mDWF/Wedstr.zaken-App) én van de mail van gisteren (inzake de voetbal.nl-App en Wedstrijdzaken-App)  een AFSCHRIFT op onze website plaatsen. Dan kunnen jullie spelers/ouders/betrokkenen etc. hier evt.naar verwijzen qua INFO of e.e.a. zélf nog eens raadplegen!   

Veel succes allemaal → en laten we elkaar vooral HELPEN m.b.t dit hele gebeuren!

Vriendelijke groet,
Het bestuur van F.C. Oldemarkt

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Laatste fotos

Sponsoren