De verenigingsscheidsrechter van FC Oldemarkt

 

“Hey scheids”, is een veel gehoorde kreet tijdens de wedstrijden. Het leiden van wedstrijden is voor een verenigingsscheidsrechter niet altijd even makkelijk. De beslissingen van een scheidsrechter worden vaak in twijfel getrokken door een ieder die naar de wedstrijd kijkt of eraan deelneemt. Je moet als scheidsrechter dus sterk in de schoenen staan. Uitstraling, persoonlijkheid, eerlijkheid, maar ook zeker “respect” zijn een paar termen die het imago van een scheidsrechter beschrijven. Plezier moet voorop staan bij het leiden van een wedstrijd en daar kan een scheidsrechter niet alleen aan mee werken. Ook een scheidsrechter kan een paar fouten maken, en dan is het aan “ons” hoe gaan wij daar mee om.

 

FC Oldemarkt beschikt op dit moment over een enthousiaste groep van (gedeeltelijk) opgeleide verenigingsscheidsrechters. Deze groep wordt aangestuurd door de scheidsrechtercoördinator.

 

Om te fluiten heeft de verenigingsscheidsrechter o.a. de KNVB spelregels als houvast. Deze worden dan ook zonder uitzondering toegepast. Denk hierbij bv aan het kaartenbeleid. Tot het 2e elftal van FC Oldemarkt worden gele kaarten gebruikt voor tijdstraffen. Deze worden alleen vermeld in de KNVB wedstrijdzaken app ter registratie. Bij het 2e is de tijdstrafregeling niet van toepassing en worden de gele kaarten genoteerd in de KNVB wedstrijdzaken app. Hierbij volgt dan een sanctie van de KNVB. Rode kaarten worden binnen FC Oldemarkt te allen tijde genoteerd in de KNVB wedstrijdzaken App. Hierbij volgt dus ook een sanctie van de KNVB.

 

Van de verenigingsscheidsrechter wordt o.a. verwacht dat;

  • hij leiding kan geven tijdens een wedstrijd
  • Spelregels juist toepast
  • Op de hoogte blijft van spelregelwijzingen.
  • Zich correct gedraagt en kleedt
  • Waarden en normen respecteert
  • De administratie na de wedstrijd correct afwikkelt
  • Zijn eigen handelingen evalueert.

 

In de praktijk blijkt nogal eens dat spelers niet op de hoogte zijn spelregels. Hierdoor wordt er dan nog wel eens ten onrechte commentaar geleverd op de scheidsrechter. Als je voetbalt dien je ook op de hoogte te zijn van de spelregels!! Binnen FC Oldemarkt wordt 1 x per jaar een spelregelavond gehouden voor de jeugd. Verder dient men uiteraard ook het spelregelbewijs te halen van de KNVB.

Onder leiding van de scheidsrechtercoördinator komen de scheidsrechters 2 x per jaar bij elkaar om de afgelopen periode te evalueren.

 

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de scheidsrechtercoördinator.

Ook als u het leuk lijkt om te gaan willen fluiten bij FC Oldemarkt.

 

“Zonder scheidsrechter geen wedstrijd”

 

Scheidsrechtercoördinator FC Oldemarkt.

 

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Laatste fotos

Sponsoren