Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Oranje Zwart 1

Nieuwe competitieronde, nieuwe kansen! De zomer is voorbij, iedereen heeft kunnen genieten van een welverdiende vakantie en zo goed als alle teams zijn alweer enkele weken in training. Ook de oefencampagne en de bekerwedstrijden liggen inmiddels achter ons en de definitieve selecties zijn gemaakt. De competitie kan beginnen: LET’S GET READY TO RUMBLE!

We trappen het seizoen gelijk af met een SUPER SUNDAY! Om 10.00 uur worden twee wedstrijden gespeeld: Oldemarkt 4 – vv Heerenveen 4 en Oldemarkt 3 – sc Emmeloord 8. Het naar de tweede klasse gepromoveerde Oldemarkt 2 ontvangt om 12.00 uur Gorredijk 2.

Oldemarkt 1 treft vv Oranje Zwart. De gasten uit Wanneperveen zijn een nieuwkomer in de noordelijke derde klasse. Na vijf jaar te zijn uitgekomen in de vijfde klasse, werd de ploeg het afgelopen seizoen kampioen in klasse 4A, ten koste van onder meer Steenwijk, Steenwijkerwold en Wacker. Zodoende werd voor het eerst in de clubhistorie promotie afgedwongen naar de derde klasse. In de bekercompetitie is Oranje Zwart reeds uitgeschakeld. Tegen Blankenham (1-5) en Langezwaag (7-0) werd weliswaar gewonnen, in Wanneperveen was Kraggenburg met 0-3 te sterk. Laatstgenoemde ploeg weet zich verzekerd van een plaats in de volgende ronde.

Oldemarkt maakt dit seizoen voor het negende achtereenvolgende jaar deel uit van de noordelijke derde klasse. Inmiddels zijn de groenwitten uitgegroeid tot vaste klant bovenin de subtop. Afgelopen seizoen eindigde men op een derde plaats, die werd gedeeld met Mildam en DIO Oosterwolde. De selectie van trainer Theo Los is grotendeels onveranderd gebleven. Wel heeft Toon Flokstra afscheid genomen en moet Jelmer Trox ook dit seizoen nog herstellen van zijn kruisbandblessure. Daar tegenover staat de komst van Robert Bron, afkomstig van VWC, en zijn enkele jeugdspelers doorgestroomd.

Net als Oranje Zwart, is ook Oldemarkt uitgeschakeld in het bekertoernooi. Na een nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Steenwijkerwold (1-5) was dit al zo goed als zeker. De 1-4-overwinning op Mildam maakte dit niet meer anders. Wel zal Los zijn ploeg graag zien spelen zoals in en tegen Mildam. Zeker in de eerste helft legde Oldemarkt mooi veldspel op de mat, creëerde het flink wat kansen en had Mildam moeite onder de druk van Oldemarkt uit te voetballen. Doelpunten van Folkert Postma, Klaas Braad en (tweemaal) Dylan Noeverman leidden tot een terechte overwinning.

FC Oldemarkt ziet uit naar het komende seizoen, waarin ook weer enkele oude bekenden deel uitmaken van de competitie, zoals Steenwijk en Olyphia (Noordwolde). Wij heten ook in het seizoen 2019/20 een ieder van harte welkom en hopen u vaak te mogen begroeten.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter