Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - sv Pesse 1

Deze zondag staan er uitwedstrijden op het programma voor het derde (Steenwijk 3) en vierde (Mildam 4) van Oldemarkt. Oldemarkt 2 ontvangt om 12.00 uur Veno 2. Om 14.00 uur klinkt aan de Sportlaan het beginsignaal van de wedstrijd FC Oldemarkt 1 – sv Pesse 1.

Voor de thuisploeg is dit de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen. Na de opening van de competitie thuis tegen Oranje Zwart stond de uitwedstrijd tegen Olyphia op de kalender, maar deze werd afgelast vanwege de weersomstandigheden en wordt ingehaald op zondag 22 december aanstaande.

Met Pesse wordt een van de vele nieuwkomers in klasse 3D Noord ontvangen. Het afgelopen seizoen bemachtigden de gasten plaats 2 in de vierde klasse E, won het een periodetitel en dwong het promotie af door de finale van de nacompetitie – na verlenging – te winnen van Muntendam. Met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden van dit seizoen kunnen de Drentenaren niet anders dan tevreden zijn. Twee weken geleden werd zelfs met maar liefst 1-5 bij Steenwijk gewonnen. Met ook afgelopen zondag een driepunter tegen Oranje Zwart zal de ploeg van trainer John Kramer met vertrouwen afreizen naar de Kop van Overijssel.

Waar Oldemarkt een goede competitiestart beleefde door met 5-2 van Oranje Zwart te winnen, kreeg het vorig weekend een domper te verwerken. In en tegen Ruinen keken de groenwitten na een kwartier spelen al tegen een 2-0 achterstand aan. In het vervolg van de wedstrijd kwam Oldemarkt beter in de wedstrijd en werd een aantal kansen gecreëerd, maar een nederlaag kon niet worden voorkomen en na 90 minuten werd de stand bepaald op 4-1. Folkert Postma wist even voor tijd een strafschop te benutten. De ploeg van trainer Theo Los zal met maar één doel het veld betreden: de drie punten in Oldemarkt houden en de bovenste ploegen op de ranglijst in het vizier houden. Voordeel daarbij is dat Los over een geheel fitte selectie kan beschikken.  

Oldemarkt en Pesse troffen elkaar sinds de eeuwwisseling tienmaal. Oldemarkt won vijf duels, vier keer was Pesse te sterk.  Al met al belooft het een leuk weerzien te worden tussen deze ploegen, die beide overigens het groen-wit als clubtenue hebben.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter