Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Oldeholtpade 1

De laatste zondag van oktober staat er voor het derde elftal geen wedstrijd op het programma. Na het knappe gelijkspel in Joure afgelopen weekend, probeert het vierde deze lijn door te zetten uit bij Nieuweschoot. Oldemarkt 2 ontvangt om 12.00 uur Oldeholtpade 2. Om 14.00 uur treft Oldemarkt 1 eveneens Oldeholtpade.

Daarmee wordt een inmiddels bekende ploeg ontvangen. Na jaren vierde en vijfde klasse te hebben gespeeld, werd ‘Olpae’ vorig jaar verwelkomd in klasse 3D. Het werd een seizoen van uitersten voor de Friezen: knap werd de eerste periodetitel bemachtigd, terwijl tegen het einde van de competitie verrassend genoeg nog moest worden opgepast voor nacompetitievoetbal tegen degradatie. Oldeholtpade bezet op dit moment met 10 punten plaats 3 op de ranglijst. De punten liet men liggen tegen Pesse (1-1) en afgelopen weekend tegen Olyphia. Die wedstrijd ging, na een 2-0 voorsprong, met 2-3 verloren. Desondanks geen reden tot zorgen voor de blauwhemden, zeker niet nu spits Wilco Elshof er op los scoort: na vijf wedstrijden staat de teller op tien doelpunten. Een man om in de gaten te houden.

Oldemarkt heeft een vrij weekend achter de rug. Waar verder alle wedstrijden in 3D werden gespeeld, werd op zondagochtend het veld bij vv Steenwijk onvoldoende bevonden. Fris en fruitig zal de equipe van Theo Los dus aan de start van de wedstrijd verschijnen. Een driepunter zou daarbij een mooie opsteker zijn. Op 13 oktober trokken de groenwitten aan het kortste eind tegen Pesse. De terechte gelijkmaker van Wouter van der Vegt in de tweede helft werd een kwartier voor tijd tenietgedaan door Pesse, terwijl een gelijkspel meer recht had gedaan aan het spelbeeld. De nadruk zal liggen op het benutten van de vele kansen die iedere wedstrijd wel weer worden gecreëerd.

Oldemarkt heeft vanwege twee afgelastingen slechts drie wedstrijden gespeeld en staat met 3 punten op een gedeelde tiende plaats. Toch is de middenmoot gezien het puntenverschil dichtbij. Daarbij aanhaken is het doel, te beginnen tegen de gasten uit Oldeholtpade. In de ontmoetingen in het vorige seizoen wisten beide ploegen de punten in eigen huis te houden.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter