Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Trinitas 1

Dit weekend staat voor de tweede maal dit seizoen een SUPER SUNDAY op het programma! Dat betekent een vol sportpark deze zondag. Oldemarkt 3 moet van Emmeloord winnen om mee te blijven doen voor de koppositie. Het vierde maakt een goede kans tegen Renado. Oldemarkt 2 ontvangt Akkrum 2 en om 14.00 uur klinkt het startsignaal tussen FC Oldemarkt 1 en vv Trinitas 1.

Trinitas is de jongste ploeg uit klasse 3D Noord: de club werd opgericht in 2012. Het eerste seizoen (2012/13) werd direct een periodetitel in de wacht gesleept, maar promotie bleef uit. De periodetitel werd in het seizoen 2013/14 wel verzilverd, en sindsdien maken de blauw-zwarten, net als Oldemarkt, deel uit van de vaste kern in de huidige derde klasse. Ook dit seizoen bevinden de gasten zich veilig in de middenmoot. Na zes gespeelde wedstrijden staat men met negen punten op plaats 7. De ploeg uit Boyl zal zich voor de winterstop nog moeten bewijzen in lastige onderonsjes met onder meer Dwingeloo, Oldeholtpade en Ruinen, maar natuurlijk te beginnen in Oldemarkt.

Voor Oldemarkt loopt het seizoen tot nu toe niet vlekkeloos. Twee van de vijf wedstrijden werden winnend afgesloten. Afgelopen zondag tegen DIO Oosterwolde, de club van oude bekende Teun Dikken, wist Oldemarkt via Wilko Tammens nog op 0-1 te komen, maar werd de thee opgezocht met een 3-1 achterstand. Na rust wisten de groenwitten het tij niet meer te keren en liep DIO uit naar een fortuinlijke 5-1 overwinning. Zo blijft Oldemarkt staan op zes punten.

Waar Theo Los de afgelopen weken kon beschikken over een fitte selectie, kon hij tegen DIO geen beroep doen op Gideon Vellinga en Jisse Bos. In Oosterwolde betekende een grove charge op Jorrid Minnema, slechts bestraft met een gele kaart, het einde van de wedstrijd voor de linkspoot. Gevreesd moet worden dat hij tegen Trinitas niet inzetbaar is. Met nog twee inhaalwedstrijden tegoed is er geen enkele reden tot zorg, maar wat zou het prettig zijn om het tweede novemberweekend winnend af te sluiten. Het is aan de matadoren van Los om de rug te rechten en te strijden voor het in eigen huis houden van de drie punten.

Net als Oldemarkt wist Trinitas van de laatste vijf wedstrijden er slechts twee te winnen. Nemen we daarbij het gegeven dat beide ploegen elkaar de afgelopen seizoenen steeds maar weinig ontlopen, dan kunnen we ons opmaken voor een boeiende pot voetbal. Bij winst komt Oldemarkt gelijk in punten met de Friezen.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter