Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - USV 1

Op de eerste dag van de decembermaand staan drie thuiswedstrijden op het programma. Alleen het derde speelt uit, tegen Emmeloord 8. Oldemarkt 4 ontvangt om 10.00 uur Oldeholtpade 4 en het tweede om 12.00 uur MKV’29. Om 14.00 uur is het tijd voor Oldemarkt 1 – USV 1.

Daarmee werkt het Oldemarkt 1 na drie weken eindelijk weer een thuiswedstrijd af. De laatste was op 10 november, toen Trinitas met 4-1 naar huis werd gestuurd. Vervolgens was er een vrij weekend en dus was het afwachten hoe de spelers daaruit kwamen. De mannen van trainer Los bleken daar geen enkele moeite mee te hebben. Afgelopen zondag werd overtuigend gewonnen bij Leo (Loon): na 90 minuten was het 0-3 door doelpunten van Wouter van der Vegt (2x) en Folkert Postma.

Ook de gasten uit Nieuwleusen beleefden een prima voetbalzondag. Met maar liefst 6-0 werd gewonnen van de nummer 2 op de ranglijst, DIO Oosterwolde. Een knappe prestatie van de ploeg van Yves Heskamp (inderdaad, zoon van voormalig Oldemarkt-trainer Herman). Net als Oldemarkt heeft USV tot dusver 12 punten behaald en staat het netjes in de middenmoot. Na de knallende overwinning tegen DIO zullen de “blauwen” met vertrouwen afreizen naar de Kop van Overijssel.

Zondag zal in teken staan van een duel tussen twee ploegen die de smaak te pakken hebben. Theo Los zal tevreden terugkijken op de afgelopen weken. Ondanks een aantal blessuregevallen weet zijn équipe op knappe wijze de punten te behalen. De voorhoede lijkt op stoom te komen. Tegen LEO vielen Jorrid Minnema en Folkert Postma na de rust in. Goed samenspel met Wouter van der Vegt leidde tot een mooie 0-3 overwinning. Ook de achterhoede van de groenwitten stond goed, gaf weinig tot geen kansen weg en goalie De Hoop hield zijn doel schoon. Met 12 punten en nog twee wedstrijden tegoed staan de Oldemarkters er goed voor.

De wedstrijd tegen USV betekent voor Oldemarkt de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Op 8, 15 en 22 december wordt nog wel gevoetbald: uit tegen respectievelijk FC Assen, Asser Boys en Olyphia. In het nieuwe jaar speelt Oldemarkt op 26 januari tegen vv Dwingeloo weer zijn eerste thuiswedstrijd.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter