Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Dwingeloo 1

Hoewel de eerste maand van het nieuwe decennium er alweer bijna op zit, wenst FC Oldemarkt een ieder via deze weg alsnog een sportief 2020 toe, met bovenal veel spelvreugde! Op de laatste zondag van januari speelt Oldemarkt 2 een thuiswedstrijd tegen Bolsward 2 en ontvangt Oldemarkt 1 om 14.00 uur vv Dwingeloo 1.

De groenwitten speelden vorige week in en tegen Steenwijk het eerste competitieduel sinds 15 december van het vorige jaar. De op 22 december geplande inhaalwedstrijd tegen Olyphia werd afgelast, waardoor van wat extra rust kon genieten. Daarentegen werd op 12 januari een oefenwedstrijd afgelegd tegen RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie uit Geleen (Limburg). Deze ging met 3-1 verloren. Desondanks was het een prima opwarmer voor de tweede seizoenshelft.

Deze zondag staat de eerste ontmoeting met Dwingeloo dit seizoen op het programma. De ploeg van trainer Friso Bakker bezet op dit moment de zevende plaats op de ranglijst, met twee gespeelde wedstrijden meer dan Oldemarkt. De gasten uit “Dwingel” zullen hunkeren naar een overwinning. Van de laatste vier wedstrijden voor de winterstop werd slechts één gewonnen. Coach Bakker is bezig aan zijn laatste seizoen in Dwingeloo. Vorige week werd bekend dat Rob Vliek zijn opvolger is.

Trainersnieuws was er eind vorig jaar eveneens in Oldemarkt: Theo Los blijft ook in het seizoen 2020/21 verbonden aan de FC. Minder goed ging het afgelopen zondag tegen vv Steenwijk. Waar Oldemarkt in de eerste helft nog de bovenliggende partij was, kwam het in het tweede bedrijf nauwelijks meer tot uitgespeelde kansen. Met een 0-2 voorsprong werd de thee opgezocht; na 90 minuten liet het scorebord 2-2 zien. Vlak voor tijd had Wouter van der Vegt tot twee keer toe nog wel de 2-3 op zijn schoen, maar hij trof geen doel. Zo zien ook de mannen van trainer Los reikhalzend uit naar een driepunter.

Oldemarkt-Dwingeloo betekent de nummer 8 tegen de nummer 7 van de ranglijst. De thuisploeg heeft slechts één punt minder. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen om hun positie in de middenmoot te versterken.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

6 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.
13 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter