Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - Asser Boys 1

Na ruim zes maanden zonder competitievoetbal begint deze zondag een nieuw seizoen! Dit weekend staat bovendien voor de eerste maal een SUPER SUNDAY op het programma! Alle seniorenteams spelen een thuiswedstrijd. Om 10.00 uur trappen het derde en vierde elftal af tegen respectievelijk BEW 3 en Emmeloord 8. Het tweede elftal ontvangt om 12.00 uur DTD 2. Om 14.00 uur klinkt het startsignaal voor FC Oldemarkt 1 – Asser Boys 1.

Daarmee begint een nieuwe competitie, na het zo ruw onderbroeken vorige seizoen. FC Oldemarkt speelde op 8 maart de laatste competitiewedstrijd. In de periode die volgde is duidelijk gebleken dat er veel zaken belangrijker zijn dan onze mooie voetbalsport. Omdat deze periode nog werd opgevolgd door de zomervakantie, verlangt iedereen inmiddels toch weer erg naar een nieuw jaar met competitievoetbal. FC Oldemarkt kijkt uit naar een mooi en sportief voetbaljaar!

Oldemarkt trapt de competitie af tegen Asser Boys, dat net als vorig seizoen weer in klasse 3D is ingedeeld. Daarvoor speelden de gasten twee jaar in de tweede klasse. Vorig jaar ontmoetten de beide ploegen elkaar een keer. Het werd 4-0 voor Asser Boys. In het bekertoernooi is de ploeg van Anne Jan van der Heide dit jaar uitgeschakeld. Na twee overwinningen werd afgelopen zondag verloren van Gieten. Zo kan Asser Boys zich volledig concentreren op de competitie.

Aan de zijde van Oldemarkt is er dit seizoen weinig veranderd. Zo gaat trainer Theo Los alweer zijn derde seizoen in. Dat doet hij met een grotendeels ongewijzigde selectie. Alleen verdediger Tim Smit is in een lager seniorenelftal gaan spelen. Jelmer Trox is na een lange periode van afwezigheid (knieblessure) op zijn weg terug. Hij doet momenteel wedstrijdritme op. Met een verder volledig fitte selectie begint trainer Los deze zondag de competitie. Anders dan de bezoekers bekeren de groenwitten wél verder. Na twee overwinningen bleek een 2-2- gelijkspel tegen Gorredijk daarvoor genoeg.

Kijken we naar de indeling van de noordelijke klasse 3D, dan belooft het een mooi seizoen te worden met nu al enerverende onderonsjes met ploegen als Steenwijk, Steenwijkerwold en Olyphia. Wij heten ook in het seizoen 2020/21 een ieder van harte welkom en hopen u vaak te mogen begroeten, in ieder geval de komende tijd met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter