Wedstrijdverslagen van onze jeugdelftallen 19-09-2020

Hierbij de wedstrijdverslagen (19-09-2020) van onze jeugdelftallen. Er zitten weer monsteruitslagen tussen. Maar we hebben vooral inzet gezien bij iedereen! Ga zo door! Veel leesplezier:

Hierbij de wedstrijdverslagen van onze jeugdelftallen. Er zitten weer monsteruitslagen tussen. Maar we hebben vooral inzet gezien bij iedereen! Ga zo door! Veel leesplezier:

JO9-1G:
De wedstrijd tegen De Blesse begon met een forse tegenvaller omdat keeper Levin last kreeg van zijn hand waardoor hij vervangen moest worden. Sander deed heel erg zijn best als keeper maar kon een paar onhoudbare schoten niet tegen houden. De tegenstander speelde ook erg goed en benutte de kansen wat makkelijker dan wij. Zelf combineerden we prima naar een paar mooie doelpunten. Vooral de vierde, een combinatie tussen Jens-Kilian en Tom was prachtig! Uiteindelijk scoorden Tom en Kilian allebei twee keer. Na rust kwam Levin als veldspeler ondanks zijn zere hand het veld in, en speelde prima! Ook Meike en Hugo deden hun uiterste best maar konden de 13-4 nederlaag niet voorkomen. Op naar volgende week!

JO9-2G:
Op deze toch wel frisse maar zonnige zaterdagochtend stond voor Jo9-2G de uitwedstrijd tegen Steenwijkerwold Jo9-1G op het programma. Bij het betreden van het speelveld zagen wij direct de verschillen in de teams. Oldemarkt niet de grootste (misschien) voor hun leeftijd, Steenwijkerwold zijn vrij groot voor hun leeftijd. En dat was op het veld ook weer terug te zien. Ruststand 6-0. Eindstand 12-0. Al met al was dit weer een leerzame ochtend. En wij gaan dan ook met goede en frisse moed op naar volgende week. Nog een speciaal dankwoord ditmaal voor Faja van der Vegt voor het meespelen. Faja bedankt!

JO10-1:
De mannen van jo10-1 mochten vandaag op bezoek bij Kuinre. Dat dit een pittige tegenstander is wisten we vanuit het verleden. We konden onze borst natmaken. In de beginfase begint Oldemarkt erg zwak. Steeds een stap te laat en onder de indruk van de fysieke kracht van de tegenstander. Al in de 4e minuut kijken we tegen een 3-0 achterstand aan. Enigszins wakker geschud is het daarna even 5 minuten rustig. Wij vergeten echter te voetballen, waardoor we niet dichterbij kunnen komen. Bij kuinre weten ze in de 1e helft nog 5 x te scoren waardoor we gaan rusten met een 8-0 achterstand.
In de pauze word afgesproken dat we ons beste beentje nog wel even voor gaan zetten. Verliezen kan, maar wel alleen met hard werken en veel plezier maken! En ondanks dat kuinre na 3 minuten de 9 en 10 heeft gescoord komen wij wel meer aan voetballen toe en ontstaan er kleine kansjes voor beide Milan’s en Schiet Hidde na een solo net naast.
Helaas is het uit de counter wel de 11-0 voor Kuinre (als het dan toch niet lukt zit ook alles tegen). In De 10e minuut van de 2e helft word de eer gered door Milan Verra een knap schot is voor de keeper niet houdbaar 11-1.In het restant weet Kuinre nog 1x te scoren en eindigen we op een 12-1 verlies. Ondanks de 12 tegen treffers verdienen de mannen een groot compliment over de manier waarop ze positief in de wedstrijd zijn gebleven! Klasse mannen! Het spreekwoordelijke bijltje werd zeker niet neer gegooid en tot de laatste minuut werd er hard gewerkt.

JO10-2:
In een heerlijk ochtendzonnetje mocht de JO10-2 aantreden tegen VV Steenwijk. Het werd een echte wedstrijd tussen een fysiek sterker Oldemarkt en het betere positiespel van Steenwijk. Al snel kwamen we op 1-0 door goed doorzetten van Kevin. Voor rust maakte Steenwijk echter nog de 1-1 en 1-2. De peptalk tijdens de ranja hielp minder goed als vorige week. Maar toch kwam Oldemarkt door een mooie goal van Sander op 2-2. Daarna liep Steenwijk iets te makkelijk snel uit naar 2-5 waarna Jesse nog de eer mocht redden met ons derde doelpunt. Eindstand 3-5. Volgende week de uitwedstrijd bij BEW.

JO11-1G:
Vandaag speelden we thuis tegen VHK. Vooraf leek het alsof we onze borst nat konden maken, dit omdat zij ook grote uitslagen hadden behaald tegen de andere teams. Maar vooraf duidelijk met elkaar over gehad, we gaan uit van onze eigen kracht, en met mooi over spelen moet het kunnen lukken! Vandaag was Daphne in de eerste helft keeper, en ze deed dit verdienstelijk! In de tweede helft was Yannick keeper en hield ook de nodige ballen tegen, mooi werk! De verdediging bestond afwisselend uit Denise, Yannick, Boas en Fedde. Maar Fedde mocht het eerst voorin proberen, en scoorde mooi even de 1-0! Op het middenveld stonden Isa, Tijmen, Boas, Fedde, Jara, Rowan en Joep hun mannetje/vrouwtje en lieten hun tanden zien als VHK er ook maar dacht om richting onze goal te komen! Voorin mochten Niek, Jara, Rowan, Tijmen, Fedde en Daphne het proberen. De oplettende lezer heeft het al door, we hebben veel wissels! 3 om precies te zijn. Hierdoor staan we om de paar minuten in een afwisselende samenstelling op het veld. Dit is wel even wennen voor iedereen, want op welke plek kom ik terecht? Voor wie kom ik in het veld? Hier is leider Arnold maar druk mee. Gelukkig was ook trainer Peter aanwezig voor de nodige aanwijzingen tijdens de wedstrijd. Vandaag een speciaal woordje voor Jara, vorige week was je de Messi van Oldemarkt, niet van de bal te krijgen, maar ook de medespelers zag je soms over het hoofd. Vandaag hoefde de leider niks meer te zeggen, want je begreep het maar al te goed: "overspelen"! En dat liet je zien vandaag! Wat speelde jij een dijk van een wedstrijd en dan ook nog 4 keer scoren. Top. De rest van de goals werden gescoord door Fedde (1), Niek (4, waaronder een mooie vrije trap!), Rowan (1, ook mooi via een vrije trap!), Daphne (1) en Joep (2). Eindstand 13-4 (door een misverstand heeft de scheids de verkeerde stand (12-5) geregistreerd, we hopen dat de KNVB dit nog kan en wil herstellen). Op naar de volgende wedstrijd, in en tegen FC Meppel.

MO11-1:
De meiden van MO11-1 mochten vandaag de mouwen opstropen in Steenwijkerwold. Het zonnetje erbij, lekker fris, een mooie ochtend. We beginnen voortvarend en hadden veel druk op Steenwijkerwold. Direct een paar kansjes maar helaas werd het net nog niet gevonden. Daarna was even de beurt aan Steenwijkerwold met een paar kansjes. Lieke trad goed op met een paar mooie reddingen. Een mooie combinatie tussen Eva en Janou kreeg niet de verdiende beloning. Daarna weer een aanval en Vera wist te scoren! 0-1! Steenwijkerwold zette een tandje bij en kreeg wat meer overwicht en wist na een paar kansen een doelpunt te maken. 1-1. Vlak voor rust wist Steenwijkerwold nog een keer te scoren ondanks de enorme inzet van onze meiden. Steenwijkerwold wist te profiteren van het fysieke voordeel.
In de tweede helft zette Oldemarkt direct weer druk. De meiden gingen er voor. Toch wist Steenwijkerwold weer wat overwicht te creëren en kwam tot scoren, 3-1 wat ook de eindstand was. Alle meiden hebben het enorm goed gedaan! Complimenten! Volgende week een nieuwe kans!

JO12-1:
Vanmorgen kwam Heerenveense boys bij ons op bezoek. We moesten aan de bak ze staat op de 1e plek en wij 2e. Patrick gaf aan dat hij last heeft van zijn been en dat hij eerst wel op wissel wil staan. We zijn gaan inlopen rekken en strekken om de spieren goed warm te krijgen. Daarna in een driehoekje overspelen en Gerjan onze doelman even warm schieten. Heerenveense boys kwam het veld op met wel grote spelers maar dat zegt niet alles Gerjan en Tristan krijgen ook vaak te horen dat ze ouder zijn terwijl ze ook nog maar 11 zijn. Maar goed, de scheidsrechter Gideon komt het veld op we willen de spelers checken maar Heerenveen geeft aan dat de app niet goed werkt en ze het later wel ff invullen. We gaan na het fluitsignaal van start. In de 8e min komt Heerenveense boys op voorsprong met 0-1. Maar Oldemarkt laat het er niet bij zitten ze blijven vechten om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen. Met schoten van Jurian, Justin, Tristan en Bart op het doel van Heerenveen vliegt de ene naar de andere over naast 2x op de paal maar de bal wil er niet in😏😏😏😏 De verdedigers van ons team Menno, Pelle, Niek en Patrick hadden de boel goed op slot. Totdat de tegenstander nog een keer door brak 0-2 in de 29e minuut. Bij 30 minuten fluitsignaal van Gideon: Pauze. Gelukkig hebben de moeders van de kantine de ranja al klaar staan. Wel vond ik het netjes van onze scheidsrechter dat hij de leiders van de tegenstander 3 stuks in totaal even aansprak op hun gedrag 👍🏻👍🏻 2e helft de jongens zetten de druk er weer goed op en in de 35e minuut met een mooi schot van "Trissie" 1-2 💪🏻daarna wordt het wat stiller bij Heerenveense boys en gaan we door. Ze komen nog een paar keer bij "Gerrie" voor het doel en met mooie reddingen blijft het nog even 1-2. En met een mooi schot op doel van "Jus" schiet hij de 2-2 binnen. Wat een wedstrijd en wat hebben de jongens goed gespeeld het was weer een plezier om naar te kijken. Op naar volgende week dan spelen we uit tegen DWP. Wel moeten we nog wachten op de officiële uitslag: Oldemarkt kan deze op dit moment niet versturen omdat het er op lijkt dat de uit club te veel dispensatie ( oudere spelers in hun team hadden).

JO13-1:
Vandaag thuis tegen Steenwijkerwold : 8-0 gewonnen!!!

MO15-1:
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Flevoboys MO15-2 op het programma. Iedereen de wekker gezet en om half 8 richting Emmeloord. Ondanks vroege tijdstip hadden we er zin in!! Het was een prachtige wedstrijd. Waren aan elkaar gewaagd en winst had er ingezeten. De 1e helft kwamen we al snel met 4-0 achter, maar de meiden herstelden van de schrik en kwamen op stoom. Mooie opbouw van achteruit en werd er door Yasmijn 1x gescoord. De 2e helft was iedereen lekker fanatiek bezig, Nicky paar mooie reddingen, Annemiek heeft de sliding op de bal helemaal onder de knie, de verdediging stond als een huis, middenveld mooie passes richting de voorhoede en scoorden Meike en Benthe nog 2 mooie goals. Helaas toch nog wat tegengoals, maar we kijken terug op een mooie, spannende en sportieve wedstrijd met weer progressie en doelsaldo omhooggekrikt. Uitslag 8-3. Vol trots en positiviteit gaan we richting volgende week zaterdag en dan thuis tegen Veno Vollenhove.

JO17:
Eerste wedstrijd van de competitie thuis tegen Nagele.
Na een zenuwachtig begin, trokken wij het initiatief naar ons toe en gingen wij met 2-0 voorsprong naar de thee. Na 20 seconden in de tweede helft vergroten wij de voorsprong (3-0), maar dit wat van korte duur door een snelle tegentreffer. Met 2 penalty's voor beide ploegen was de eindstand bereikt. Het warme weer had de laatste fase grip op beide partijen waardoor het een rommelig laatste 10 minuten zijn geworden. Einduitslag 4-2 winst!

MO19:
De MO19 begon na een goede bekerreeks aan hun 1e competitiewedstrijd. Uit naar Oosternijkerk boven in Friesland tegen de meiden van Ropta Boys. Een totaal onbekende tegenstander. Gelijk in de 1e minuut lag de bal al in het doel bij de keeper van Ropta Boys. Zij werden gedurende de eerste helft wel wat sterker, maar door goed verdedigend werk, kwamen ze tot een paar simpele afstandschoten. Deze werden door de keeper makkelijk gepakt. Onze voorhoede was een stuk effectiever. De ruststand was dan ook 0-3. In de tweede helft kwam de MO19 helemaal niet meer In de problemen en wisten de voorsprong uit te breiden naar een 0-5 eindstand. Een goed begin van de competitie.

Caroline de Jonge heeft een heel aantal leuke foto's gemaakt tijdens het jeugdvoetbal bij FC Oldemarkt op zaterdag 19-09-2020, deze zijn op de website geplaatst in een fotoalbum:
http://www.fcoldemarkt.nl/…/id191-jeugdvoetbal-te-oldemarkt…

JO15:
10-0 verlies uit bij vv Steenwijk.

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter