Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Oranje Zwart 1

Zondag 4 oktober spelen alle seniorenteams thuis, te beginnen om 10.00 uur met Oldemarkt 3 – USV 4 en Oldemarkt 4 – Kuinre 2. Oldemarkt 2 ontvangt om 12.00 uur GAVC 2. Om 14.00 uur is het tijd voor Oldemarkt 1 – Oranje Zwart 1.

Het seizoen 2020/21 is pas net begonnen, maar Oldemarkt en Oranje Zwart treffen elkaar deze zondag al voor de tweede keer dit seizoen. Hetzelfde affiche stond ook in de beker op het programma. Op 30 augustus jl. won Oldemarkt die wedstrijd met 3-2. Zoals bekend bekeren de groenwitten verder; Oranje Zwart niet.

Oranje Zwart begon de competitie met een nipte nederlaag. Na een spannende wedstrijd uit tegen Trinitas bleef de stand steken op 3-2. Een opsteker was er het afgelopen weekend, toen het thuisduel tegen LEO werd gewonnen met 2-1. De einduitslag was al voor rust bereikt. Op dit moment zijn er acht ploegen in klasse 3D met tot nu toe drie punten. Zo ook de Wannepeveners. Dat is een prima start, zeker als we bedenken dat Oranje Zwart vorig seizoen na amper zes maanden, toen de competitie werd stilgelegd, in totaal slechts vijf punten wist te behalen.

Ook Oldemarkt heeft aan de eerste twee speelronden een overwinning en een nederlaag overgehouden. De drie punten werden gepakt in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Asser Boys. In een spectaculaire wedstrijd was het maar liefst acht keer raak in het vijandige doel. Na deze uitzonderlijke uitslag werkte men toe naar de tweede speelronde, waarin een uitwedstrijd tegen Oldeholtpade op het programma stond. Te zien waren twee zeer aan elkaar gewaagde ploegen, net zoals dat in voorgaande seizoenen het geval was. Oldemarkt gaf de hele wedstrijd weinig weg, kwam op voorsprong en wist later – na een rode kaart – met tien man terug te komen van een achterstand. Tegen het einde van de wedstrijd was het Oldeholtpade dat alsnog aan het langste eind trok. Zo heeft ook Oldemarkt tot nog toe drie punten behaald.

De ontmoetingen met Oranje Zwart vorig seizoen leverden Oldemarkt tweemaal een overwinning op (thuis 5-2; uit 1-3).  Beide ploegen zullen de competitiestart met een driepunter willen voortzetten. Daarmee ligt een interessant duel in het vooruitzicht.

Vanwege de inmiddels aangescherpte coronamaatregelen is het sportclubs helaas niet toegestaan om publiek te ontvangen. Vooralsnog gaat het om drie weken. Op de zondagen 11 en 18 oktober staan er overigens geen thuiswedstrijden voor de senioren van FC Oldemarkt op het programma. Hoe dan ook: wij hopen u zo snel als mogelijk weer te kunnen ontvangen op ons sportpark!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

6 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.
13 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter