Succesvol webinar Clubkadercoaching!

Op woensdag 6 januari kregen de trainers en leiders van FC Oldemarkt een interessante presentatie over clubkadercoaching van Janita Kist. Zij is werkzaam als clubkadercoach voor de gemeente Steenwijkerland.

Wat is clubkadercoaching nou eigenlijk?
Plezier en ontwikkeling zijn de belangrijkste factoren om te gaan sporten. De rol van trainers en leiders is daarbij van grote waarde. Een uurtje training geven lijkt eenvoudig, maar in de praktijk kan dat best lastig zijn. Voetbaltechnisch lukt het vaak wel, maar op pedagogisch en didactisch gebied ligt vaker de uitdaging. Een clubkadercoach helpt de vereniging juist op deze gebieden wat zal leiden tot meer en blijvend plezier bij zowel trainer/leider als speler, waardoor er een sportieve sportcultuur ontstaat.
 
Janita gaat ons als FC Oldemarkt helpen om deze sportieve sportcultuur te creëren / behouden binnen FC Oldemarkt. Samen gaan we kijken waar we de kwaliteit kunnen verbeteren, eerst inventariseren (wat speelt er) dan de uitvoering (observeren, trainingen verzorgen, feedback geven etc) en uiteindelijk waarborging van trainers/leidersbegeleiding binnen onze vereniging. Dit alles om trainers, leiders en sporters meer plezier te laten ervaren aan trainingen en wedstrijden en het deelnemen aan de sport binnen onze vereniging.Dat willen we toch allemaal: Sportplezier voor iedereen!
 
Janita heeft inmiddels tijdens het webinar (online presentatie) via 'Teams' voor de aanwezige leiders en trainers een verdieping gegeven over training/leiding geven (vooral op pedagogisch vlak). Hierbij hebben de leiders en trainers een gedeelte theorie gepresenteerd gekregen aangevuld met informatieve filmpjes, maar was er ook voldoende ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen in een open setting.
 
Wat merken onze voetballers van deze clubkadercoaching?
Vanaf 11 januari kunnen de voetballers en voetbalsters van FC Oldemarkt Janita op de club tegenkomen om onder andere trainingen te observeren en te begeleiden en de trainers/leiders te voorzien van feedback en tips en trucs.
Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht? Je kunt contact opnemen met Johan Fleer of met Janita Kist zelf (06 - 28762184; j.kist@sportservicezwolle.nl).
 
 

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter