Aantal teams van FC Oldemarkt kampioen bij de Regiocup!

Een aantal teams zijn kampioen geworden en daarnaast hebben een aantal andere teams hun laatste wedstrijd van de regiocup gewonnen!

JO10-1 kampioen in de Regiocup!
Vandaag was de laatste wedstrijd in de regiocup, tot nu toe hadden we 3 van de 3 wedstrijden gewonnen en de laatste wedstrijd spelen tegen we tegen VV Steenwijk jo10-1 op ons eigen sportpark.
En wat fijn dat er dan weer zoveel supporters bij mogen zijn!
De druk zat er op bij de mannen van jo10-1...
En hoe kom je van die druk af ? In de 1e minuut de 1-0 binnenschieten (volgens mij door Siemen , maar dat ging zo snel….)
Als je dan een minuut later de 2-0 maakt (Tieme) dan ziet het er goed uit.
De heren van Steenwijk zetten echter aan en gooien een goede portie werklust op het veld waardoor wij het een stuk moeilijker krijgen.
In de 9e minuut komt de spanning terug 2-1.
Vlak voor de time out (na 12,5 minuut) scoort Milan Prins de 3-1 na goed samenspel door Siemen en Milan Verra.
Dat wij van de vlotte start zijn word weer bewezen.
Direct na de time out word de bal veroverd en staat de 4-1 op het bord (Tieme).
Dit is tevens de ruststand, waarbij wel enige waardering naar de keeper van vv Steenwijk moet, want die pakte er een paar goede ballen uit ook later genoemd als goede fotomomenten.
Bij de start van de 2e helft zijn de mannen weer goed wakker binnen 2 minuten laten we zien dat we echt wel goed kunnen ballen en liggen de 5-1 en 6-1 in het doel(beide keren Tieme).
Een aantal goede aanvallen lopen helaas uit op niks, maar sterven in schoonheid zoals men dat noemt.
Gelukkig geven we achterin precies genoeg weg waardoor Steenwijk niet tot scoren komt.
In de 31e minuut komt er een mooi schot van Siemen die de 7-1 onhoudbaar tegen het net schiet.
En vlak voor de time-out word het nog 8-1 door een mooie aanval afgemaakt door Milan Verra.
Na deze time-out laten de mannen direct van zich horen en is het wederom Milan Verra die scoort 9-1. Hierna laat de jo10-1 de zaken even voor wat het is vv Steenwijk scoort in 5 minuten 2x en dat zet de stand op 9-3,
Een mooie afsluiter is wederom de dubbele cijfers op het bord krijgen 10-3 door Milan Verra.
Kampioen !!!!
Klasse mannen jullie hebben dit verdient!! 4 gespeeld 4 gewonnen met maar liefst 45 doelpunten jaja meer dan 10 per wedstrijd waren jullie deze regiocup gewoon de beste!
De ouders ook bedankt voor het leuke verwenpakket voor Dennis en Arnold.
Noot van de redactie: Dennis jij ook bedankt voor het leiden van dit team en voor het training geven. Ook Arnold bedankt voor het training geven op de andere dag! Op naar volgend seizoen en dan als JO11 🙂

 

Mooie winst JO10-2!
De laatste wedstrijd van de JO10-2 in de regiocup stond vandaag op het programma in Bant. Lekker weer, met publiek wat wil je nog meer! De wedstrijd ging van start en Oldemarkt werd direct wakker geschud, vanaf de aftrap stond het al 1-0. Een valse start! Maar de schouders werden eronder gezet en binnen enkele minuten was het 1-1 door Fabian. Er werd goed gespeeld, Jesse H kwam goed door op rechts en het werd 1-2. Stijn en Kevin waren de stofzuigers en aangevers op het middenveld, Sander het aanspeelpunt voorin en Ruben en Nick het slot op de deur. Jesse K had het op doel in die fase niet druk en we konden uitlopen naar 1-4 door doelpunten van Fabian. Toch nog gewaarschuwd gingen we met 2-4 naar de ranja. Met een frommelgoal liepen we uit naar 2-5, toch gaf Bant niet op; 3-5. Met een doelpunt ‘uit het boekje’ werd het weer 3-6, mooie voorzet van Stijn die beheerst door Jesse H werd binnen getikt. In de laatste fase was de organisatie wat minder , moest Jesse geblesseerd van het veld, sloeg de vermoeidheid toe en was het alle hens aan dek! Nick stond zijn mannetje en Ruben kon menig inzet keren. Bant kwam nog terug tot 5-6 maar de overwinning was voor Oldemarkt! Hard gewerkt en goed gevoetbald heren! 💪👍 Lekker genieten van de vakantie en op naar volgend seizoen bij de JO11!
 
JO11 wint laatste wedstrijd in de Regiocup!
Vandaag gingen we met zijn allen voor de tweede keer in korte tijd op naar Emmeloord, dit keer naar de buren namelijk SC Emmeloord. Na even zoeken was het duidelijk waar we mochten spelen... op het hoofdveld! Dus inclusief een mooie tribune, mooie kleedkamers etc 🙂
We maakten inmiddels geen kans meer op de winst van deze regiocup, maar dat is geen schande in een poule met 3 hoofdklassers, een eersteklasser en een tweedeklasser (waar wij ook in spelen). De tweedeklasser gingen we vandaag bij op bezoek, maar gezien de eerdere uitslagen in de poule beloofde het een spannende ochtend te worden. Van onderschatting was geen sprake!
De eerste helft was uitermate spannend. Uiteindelijk gingen we met een 4-2 achterstand de rust in. We moesten dus wel even de puntjes op de i zetten, want de laatste wedstrijd verliezen was niet ons doel! Iedereen ging zijn beste beentje voor zetten, en uiteindelijk kwamen we mooi terug tot 4-4!
Een klein foutje was genoeg om weer op achterstand te komen... 5-4... De spanning was om te snijden aan de kant en in het veld! Na een paar wisselingen kwam Jara uiteindelijk in de spits te staan en die maakte het wel heel erg spannend! Een paar mooie kansen wist ze net niet te benutten! Maaaar de 5-5 kwam wel van haar schoen! Wat een feest! 🙂
Tussendoor was de wedstrijdbal ook nog zoek en was het even wachten op een nieuwe bal. De tijd tikte door... We voelden dat de winst er ook nog aan kon komen... en die kwam! 5-6! En uitgerekend gemaakt door Joep, die net daarvoor binnen de lijnen was gekomen als opkomende rechterverdediger! Top gewerkt met zijn allen!
Wat een ontlading bij de spelers en ook bij de meegereisde ouders langs de kant. Dit was vandaag echt een verdiende overwinning, maar wel een spannende! En wat een dijk van een tweede helft! Doelpunten: Niek (2), Jara (2), Tijmen (1) en Joep (1).
De tegenstanders konden het nog opbrengen om netjes een handje te geven, maar penalty's wilden ze niet meer nemen. Toen hebben we als team zelf een rondje penalty's gedaan met leider Arnold als schietschijf! 😃
Vandaag hebben zowel Rowan en Daphne elk een helft zeer verdienstelijk gekeept! Maaarrrr als er nog een keeper beschikbaar is in deze leeftijdsklasse, dan houdt de JO12 van volgend jaar zich aanbevolen! We merken elke week weer dat wij een echte keeper missen. Boas, Fedde, Yannick en Denise stonden zeer verdienstelijk te verdedigen en hielden de deur zoveel mogelijk dicht 🙂 Jara, Daphne, Rowan, Isa, en Joep stonden voornamelijk op het middenveld. En Niek, Tijmen en Jara waren afwisselend in de spits te vinden.
Vandaag nog een speciaal woord van dank aan Peter Nijmeijer en Hans Hubers, beide hebben dit team afgelopen jaren training gegeven en mede hierdoor zijn ze gegroeid tot de spelers wie ze nu zijn. Jammer dat jullie stoppen als trainer! Ook Arnold Schade bedankt voor het leiden van het team de afgelopen jaren en jammer dat je stopt als leider van dit team.
Verder niet te vergeten ook een woord van dank richting de assistent trainers van afgelopen seizoen, namelijk Bjorn Dekker en Kirsten Boltjes. Jullie hebben Peter en Hans goed geholpen en waren een welkome aanvulling! Dank jullie wel! Op naar volgend seizoen, want jullie blijven wel training geven.
Bijna het volledige team gaat door als JO12 volgend jaar, alleen Fedde schuift volgend jaar door naar de JO13, mede omdat hun volgend jaar 11 tegen 11 spelen op een groot veld hebben ze meer spelers nodig. Fedde bedankt voor je inzet in dit team! De rest van het team blijft in tact. Er komen dus wel nieuwe trainers en leiders.
Last but not least, ook een bedankje richting de ouders, als er 1 team is waarbij eigenlijk altijd iedereen klaar staat voor elkaar en voor de club dan zijn jullie het wel. Thanks en succes volgende week in de pannakooi met jullie wedstrijd tegen de jongens en meiden. 🙂
(TIP) bekijk ook even de filmpjes in de reacties van dit facebook bericht! "het is stiiiil aan de overkant!".

 

JO12 kampioen in de Regiocup!
Vandaag al weer onze laatste wedstrijd tegen Oudehaske. Ze staan op de 2e plek dus moeten wel even aan de bak. Het mooiste is dat alles weer een beetje normaal wordt en dat er weer publiek langs de lijn staat.💪🏻👍🏻.
Na wat rek en strek oefeningen komt de scheidsrechter Albert Brink het veld op en kan de wedstrijd beginnen. In de 2e minuut knalt Justin de bal er in. In de 8e minuut komt de tegenstander terug op 1-1. 15e min een time out. Even de jongens weer op scherp gezet dat we wel aan de bak moeten.
En na een paar kansen knalt Jurian de bal in het doel 2-1. We gaan de rust in en Janine heeft de ranja klaar staan. We bespreken wat er goed gaat en als we nog meer gaan overspelen we nog meer kansen krijgen. En ja hoor daar gaan ze weer.
In de 45e minuut wordt het 4-1 Jurian en Justin krijgen door mooie voorzetten de bal achter de keeper van de tegenstander. We gaan de laatste 15 minuten in en nog een mooi doelpunt van Justin en Milan maken de eindstand op 6-1.
Het mooiste is dat dit team volgend seizoen zo goed als compleet blijft alleen Hero stopt. Met wat aanvulling van andere teams gaan we naar een groot veld en worden we JO13. Bij deze wil ik ook de trainers Abe en Bjorn bedanken. Wat hebben jullie samen een goed team neer gezet. Patrick, Niek, Bart, Justin, Pelle, Jurian, Hero, Menno, Tristan en Gerjan jullie zijn allemaal toppers en ik ben trost op jullie hoe je met elkaar er elke zaterdag weer een feest van maakt.
Arnold Schade jij ook bedankt dat jij altijd alles op Facebook zet dat doe je toch maar ff.👍🏻
Noot van de redactie: ook jij als leider natuurlijk bedankt Gert! Lang niet iedereen heeft door dat ook hier best wat tijd en moeite in gaat zitten 🙂

 

Overige uitslagen FC Oldemarkt:
JO15 wint met 1-3 bij SVN'69.
MO15 verliest met 10-0 bij Staphorst.
MO11 won afgelopen donderdag een inhaalwedstrijd met 4-8 van vv Heerenveen!

 

 

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter