Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - HODO 1

Deze zondag komen drie van de vier seniorenteams in actie. Het derde en vierde spelen een uitwedstrijd. Oldemarkt 3 treedt om 10.00 uur aan tegen sc Emmeloord 10. Oldemarkt 4 staat om 10.00 uur tegenover Scheerwolde 2. Waar het tweede elftal geniet van een welverdiend weekend rust, luidt om 14.00 uur in Oldemarkt het eerste fluitsignaal tussen FC Oldemarkt 1 en HODO 1.

Speelronde 4 staat op het programma in de noordelijke klasse 3D. Oldemarkt speelt echter pas zijn tweede wedstrijd. Het seizoen werd geopend met een thuiszege tegen Trinitas. In verband met hevige regenval werd de daaropvolgende wedstrijd tegen Oranje Zwart in Wanneperveen afgelast. Afgelopen weekend werd het uitduel tegen vv Sweel na een kwartier spelen gestaakt wegens blessureleed bij de scheidsrechter.

Hoe anders was de start voor tegenstander HODO. De gasten uit Hollandscheveld speelden tot nu toe wel alle wedstrijden en voeren met 9 punten de ranglijst aan. Achtereenvolgens werd gewonnen van Olyphia (3-1), Steenwijkerwold (1-5) en Oldeholtpade (3-1). Tegen Oldeholtpade werd het voor HODO nog even spannend toen het bij een stand van 2-1 nog een aantal minuten met tien man moest overbruggen. Stefan Kikkert liep tegen een rode kaart aan. Over hem kan trainer Eric Prins deze zondag dus niet beschikken.

Oldemarkt heeft tot nu toe dus slechts één competitiewedstrijd gespeeld. Een doelpunt van Folkert Postma was in de eerste speelronde tegen Trinitas genoeg voor de verder terechte overwinning. Toen de wedstrijd van afgelopen week tegen Sweel na luttele minuten werd gestaakt, besloten de ploegen van de nood een deugd te maken en er verder een oefenwedstrijd van te maken. De ploeg van Theo Los wist daarin te overtuigen en met 1-5 te winnen. Er konden geen punten aan het competitietotaal worden toegevoegd, maar gezien het vertoonde veldspel staan de groenwitten er prima op.

Oldemarkt en HODO waren ook in de editie 2020/21 elkaars opponent, maar troffen elkaar toen niet omdat de competitie opnieuw voortijdig werd afgebroken wegens de coronamaatregelen. De vooruitzichten zijn nu gelukkig een stuk beter. We hopen dan ook op een mooi en succesvol seizoen!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter