Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Oldeholtpade 1

Dit weekend staat er op zondag een SUPER SUNDAY op het programma! Alle seniorenteams spelen een thuiswedstrijd. Om 10.00 uur trappen Oldemarkt 3 en 4 af tegen respectievelijk Diever Wapse 2 en Old Forward 2. Het tweede elftal verdedigt vanaf 12.00 uur zijn koppositie in de wedstrijd tegen LSC 1890 3. Om 14.00 uur is het tijd voor het duel tussen FC Oldemarkt 1 en vv Oldeholtpade 1.

Vijf keer eerder kwam Oldeholtpade op bezoek in Oldemarkt. Daarvan verloren de groenwitten er een en wonnen zij er drie. In de afgelopen seizoenen zijn de wedstrijden tussen Oldemarkt en Oldeholtpade uitgegroeid tot beladen wedstrijden met een grote portie strijd en veel spanning. Deze editie is bovendien een kraker in de noordelijke klasse 3D: Oldeholtpade is de nummer 2 van de ranglijst en Oldemarkt bezet samen met nog drie andere ploegen plek 3.

'Olpae' is dit seizoen prima uit de startblokken gekomen. Met ruime cijfers werd gewonnen van Raptim (0-5) en Protos (6-1) en afgelopen weekend werden drie punten behaald door in Ruinen met liefst 2-8 te winnen. Puntverlies leden de Friezen in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen HODO. Net als in de vorige seizoenen speelt Oldeholtpade vooralsnog dus opnieuw mee om de bovenste plekken. Man om in de gaten te houden is aanvaller Mark de Vries. In de tweede competitiewedstrijd kreeg hij nog een rode kaart, maar in de laatste twee wedstrijden scoorde de spits er alweer lustig op los. Zijn doelpuntentotaal staat na vijf wedstrijden op negen.

Ook Oldemarkt hoeft zich na drie gespeelde wedstrijden, met als resultaat twee overwinningen en een gelijkspel, weinig zorgen te maken. De ploeg van trainer Theo Los kwam in alle wedstrijden goed voor de dag en doet met een puntentotaal van zeven eveneens mee om de bovenste plekken in de competitie. Afgelopen weekend wisten de groenwitten in Dwingeloo een 1-0 achterstand om te zetten in een 1-3 overwinning. Uitblinker in die wedstrijd was Oldemarkter doelman Albert de Hoop. Bij een 1-1 tussenstand pareerde hij knap een onterecht gegeven strafschop van Dwingeloo. Uiteindelijk nam Oldemarkt volkomen verdiend de drie punten mee naar huis.

Het duel deze zondag tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst is er nu al een om naar uit te kijken! FC Oldemarkt hoopt dan ook veel toeschouwers te mogen verwelkomen op het sportpark.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter