Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - sv Steenwijkerwold 1

Deze zondag is het rustig op het sportpark. Het derde speelt uit tegen Dwingeloo 3 en het vierde gaat op bezoek bij Tijnje 2. Oldemarkt 2 doet prima mee in de reserveklasse 2B. Uit bij Oosterlittens 2 probeert het de positie in de bovenste regionen van de ranglijst te verstevigen. Oldemarkt 1 speelt wel een thuiswedstrijd: de ‘buren’ uit Steenwijkerwold komen op bezoek. Het eerste fluitsignaal klinkt om 14.00 uur.

Voor het eerst sinds de jaargang 2013/14 staan Oldemarkt en Steenwijkerwold weer in competitieverband tegenover elkaar. De afgelopen jaren troffen beide ploegen elkaar af en toe nog wel in de beker, maar voor de laatste competitiederby moeten we terug naar 19 januari 2014. Die wedstrijd werd door Oldemarkt gewonnen met 4-0. Terwijl het Oldemarkt van toenmalig trainer Teun Dikken in dat seizoen knap op plek 3 eindigde, verdween Steenwijkerwold na dat seizoen een aantal jaar uit de 3e klasse. Toen het voetbal vorig jaar in maart werd stilgelegd, leek Steenwijkerwold probleemloos kampioen te worden. Met 15 overwinningen en 1 gelijkspel op zak werd bij de KNVB met succes verzocht om promotie.

En daarmee is ’t Wold terug waar het sinds de degradatie in 2014 zo snel mogelijk weer wilde zijn. Het is niet alleen terechtgekomen in een mooie competitie met clubs uit de regio, ook sportief gezien mag het niet klagen. Trainer Gerjan van der Hoogen is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Steenwijkerwold. Van de zeven gespeelde wedstrijden won zijn ploeg er drie. Een echte zeperd was het thuisduel tegen HODO (1-5). De laatste wedstrijd tegen Trinitas eindigde in een teleurstellend gelijkspel (1-1). Toch kennen de roodzwarten met de huidige derde plaats een prima start van de competitie.

Ook Oldemarkt draait uitermate goed mee in de top van de competitie. Van de vijf gespeelde wedstrijden werd er geen een verloren. In de wedstrijden tegen HODO en Oldeholtpade, de nummers 1 en 2 van de ranglijst, bleef een winnaar uit. In een gelijkspel eindigde ook de inhaalwedstrijd van afgelopen weekend tegen Oranje Zwart. Ruim een uur lang domineerde Oldemarkt de wedstrijd, liep het uit naar een 1-4 voorsprong en leek het moeiteloos drie punten bij te schrijven. Richting het slot van de wedstrijd werd het door twee snelle goals 3-4. Uiteindelijk viel ook de gelijkmaker nog in de ruimhartig toegekende extra speeltijd. Daarmee liet de ploeg van Theo Los onnodig punten liggen. Daar staat tegenover dat Oldemarkt nog twee inhaalwedstrijden tegoed heeft, waarmee het gat met HODO tot één punt kan worden teruggebracht. De groenwitten zullen de ongeslagen status koste wat kost willen behouden.

Jammer genoeg staan de coronamaatregelen in de weg aan het toelaten van publiek. Zeker voor deze derby is dat een grote domper. FC Oldemarkt hoopt iedereen zo snel mogelijk weer te mogen begroeten op het sportpark!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter en spelers en staf een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

6 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.
13 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter