Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - sv Olyphia 1

Deze zondag komen slechts twee seniorenelftallen van FC Oldemarkt in actie. FC Oldemarkt 2 probeert in Friesland zijn plek in de middenmoot van te verstevigen. In Koarnjum tegen DTD 2 heeft het daarvoor een uitgelezen mogelijkheid. In Oldemarkt begint om 14.00 uur het duel tussen FC Oldemarkt 1 en sv Olyphia 1: een wedstrijd die eigenlijk in 2021 afgewerkt zou worden, maar toen werd afgelast wegens de slechte veldomstandigheden.

Het laatste onderonsje tussen Oldemarkt en Olyphia dateert van 8 maart 2020. Die wedstrijd leverde Oldemarkt een 2-0 overwinning op. Het bleek de laatste speelronde van het afgebroken seizoen 2019/20. De oorzaak kunnen we allemaal raden. Nu, bijna twee jaar later, bevinden beide ploegen zich nog steeds samen in de noordelijke klasse 3D en is het de hoogste tijd voor een nieuwe streekderby tussen Oldemarkt en de gasten uit Noordwolde.

Olyphia heef tot nu toe 9 punten behaald uit 8 gespeelde wedstrijden. Dat is goed voor een tiende plek op de ranglijst. Daarmee staan de Friezen in de staart van een lange rij ploegen die qua punten dicht bij elkaar liggen. Dit seizoen wist Olyphia twee keer te winnen. Uit bij Protos werd het 1-3 en Oranje Zwart werd met 3-1 naar huis gestuurd. Om de onderste regionen daadwerkelijk te verlaten, zullen de resultaten wel een stuk beter moeten zijn dan voor de winterstop. De voorbereiding op de tweede seizoenshelft was wisselend. Afgelopen week werd het oefenduel met Wacker gewonnen. De week ervoor kreeg de ploeg van Peter Pot, die Olyphia na drie seizoenen zal gaan verlaten, nog met 4-1 klop van Steenwijker Boys.

Oldemarkt is goed uit de winterstop gekomen. De oefenwedstrijd in Lippenhuizen tegen THOR werd eenvoudig met 1-5 gewonnen en zeer verdienstelijk was het spel van Oldemarkt in en tegen Emmeloord, dat resulteerde in een 2-2 gelijkspel. Afgelopen weekend werd het vorig jaar gestaakte duel tegen vv Sweel uitgespeeld. De groenwitten domineerden de hele wedstrijd en behaalden een krappe, maar wel dik verdiende overwinning: 1-2. De doelpunten kwamen van Jorrid Minnema en Jesse Schokker. In aanloop naar de wedstrijd tegen Olyphia deed Oldemarkt dus goede zaken. Trainer Theo Los, die aan het einde van het seizoen de overstap maakt naar Oldeholtpade, beschikt over bijna geheel fitte selectie.

Deze streekderby komt op een goed moment: het is immers weer toegestaan beide ploegen aan te moedigen langs het veld. FC Oldemarkt hoopt u te mogen begroeten!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter en spelers en staf een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter