Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - USV 1

Deze zondag komen alle seniorenteams in actie. Het derde gaat op bezoek bij Uffelte 2 en het vierde bij Trinitas 3. Na de overwinning afgelopen zondag thuis tegen GAVC, hoopt Oldemarkt 2 opnieuw op een driepunter. Om 12.00 uur treedt het thuis aan tegen MKV’29 2. Ook Oldemarkt 1 kan een overwinning goed gebruiken. Om 14.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in het thuisduel met USV 1.

Voor Oldemarkt is het treffen met USV de eerste thuiswedstrijd in 2022. De wedstrijd die zondag 20 februari thuis tegen Olyphia zou worden afgewerkt, werd op het laatste moment afgelast wegens coronagevallen bij de tegenstander. Het duel werd op donderdagavond 3 maart ingehaald. Dat gebeurde in Noordwolde, omdat daar verlichting was. Later dit seizoen komt Olyphia dan op bezoek in Oldemarkt.

Dan over de gasten. USV bevindt zich sinds het seizoen 2018/19 in de noordelijke klasse 3D. In de seizoenen die volgden, eindigden de gasten uit Nieuwleusen, net als Oldemarkt, steevast in de middenmoot. Ook op dit moment staan de ploegen dicht bij elkaar op de ranglijst: Oldemarkt bezet met 13 punten plaats 10, USV staat met 9 punten op plaats 11. Afgelopen weekend trok USV aan het kortste eind in de thuiswedstrijd tegen Olyphia: het werd 0-1. Voor USV is er reden voor enige zorg: het verschil met hekkensluiters Oranje Zwart en Sweel is slechts twee punten. Toch is het seizoen nog lang: we naderen pas de helft van het aantal gespeelde wedstrijden.

De laatste wedstrijd voor Oldemarkt was het uitduel tegen Olyphia. Afgelopen week werd de uitwedstrijd tegen Raptim namelijk ook afgelast wegens corona. In Noordwolde was de ploeg van Theo Los, spelend in het donkere uittenue, in de eerste helft de bovenliggende partij. Toch verzuimde het om zichzelf al voor de thee te belonen, terwijl de nodige kansen werden gecreëerd. In de tweede helft waren de beide ploegen gelijkwaardig en waren er aanvankelijk geen grote mogelijkheden. Nadat beide ploegen wegens een rode kaart met tien man verder moesten, wist Olyphia de eindstand nog te bepalen op 1-0. Dat was over de hele wedstrijd gezien niet geheel terecht. Hoe dan ook: bij winst deze zondag kan Oldemarkt best weer een aantal plaatsen stijgen. Het gat met de nummer 4 van de ranglijst is drie punten.   

Het is Oldemarkt er dus alles aan gelegen om een overwinning te boeken. De kansen, die altijd wel gecreëerd worden, zullen dan moeten worden afgemaakt. Een goede kans op een overwinning hebben de groenwitten deze zondag thuis tegen USV. Wij hopen u te mogen ontvangen op ons sportpark!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter en spelers en staf een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

6 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.
13 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter