Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Sweel 1

Deze zondag zijn er twee wedstrijden te bewonderen aan de Sportlaan te Oldemarkt. Waar Oldemarkt 4 als koploper een uitwedstrijd speelt tegen Jubbega 5 en Oldemarkt 3 geniet van een weekend rust, komen het eerste en tweede thuis in actie. Om 12.00 uur kan Oldemarkt 2 zijn positie in de kop van de ranglijst verstevigen tegen laagvlieger Sint Annaparochie 2. Ook Oldemarkt 1 wil de punten in eigen huis houden: om 14.00 uur treedt het aan tegen Sweel 1.

Daarmee zien Oldemarkt en Sweel elkaar voor de tweede keer in ongeveer anderhalve maand. Op 13 februari werd de in oktober 2021 gestaakte wedstrijd in Zweeloo opnieuw gespeeld. Het was een wedstrijd die de groenwitten volledig domineerden, maar uiteindelijk maar krap wonnen: 1-2. Het was ook de wedstrijd dat Jelmer Trox een zware knieblessure opliep. Hij is wederom lange tijd uit de roulatie.

In de tweede seizoenshelft wist Sweel van de vijf competitiewedstrijden slechts één keer te winnen. Uit tegen Olyphia werd het 1-3. Daarmee behaalde het in totaal de derde overwinning van het seizoen. Dat is wat mager, ook vergeleken met het voortijdig afgebroken seizoen 2020/21. Toen behaalden de Drentenaren in de drie gespeelde wedstrijden twee overwinningen. Op de ranglijst bezet Sweel plek 11. De verschillen zijn weliswaar klein. De ploeg van trainer Jans Bos laat over het algemeen zien voetballend goed mee te kunnen met de tegenstander. Er zullen eenvoudigweg minder tegendoelpunten moeten worden weggegeven.

Dat is een lastige opgave tegen Oldemarkt, dat bijna in ieder duel weet te scoren: in 11 van de 12 gespeelde competitiewedstrijden werd het net gevonden. Wel heeft Oldemarkt wisselvallige weken achter de rug. Sinds de hervatting van de competitie werden twee wedstrijden verloren en twee wedstrijden gewonnen. Aan de 2-1 nederlaag tegen HODO afgelopen zondag zullen Theo Los en zijn ploeg gemengde gevoelens hebben overgehouden. De strafschop voor HODO leek onterecht gegeven en bij een aantal goede scoringskansen zat het Oldemarkt niet mee. Toch is ook zeker geen ramp te verliezen van de koploper. Maar wat voor Sweel geldt, is voor Oldemarkt niet anders: de verschillen op de ranglijst zijn klein en iedere wedstrijd is het meer dan waard om te gaan voor de driepunter. Een overwinning deze zondag betekent dat de groenwitten echt afstand nemen van de onderste regionen.

Het belooft een mooie zondag te worden met twee voetballende ploegen die de punten goed kunnen gebruiken. Doelpunten gegarandeerd! Wij hopen u te mogen ontvangen op ons sportpark!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter en spelers en staf een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

6 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.
13 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter