Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - Protos 1

Twee van de vier seniorenelftallen komen dit weekend thuis in actie. Oldemarkt 3 en 4 spelen een uitwedstrijd tegen respectievelijk Steenwijker Boys 4 en Mildam 5. Oldemarkt 2 speelt om 12.00 uur een belangrijke wedstrijd tegen VENO 2. Zowel op de ranglijst als in de tweede periode staat ‘Ut Twadde’ er zeer goed voor. Ook het vlaggenschip van FC Oldemarkt heeft de smaak te pakken. Het probeert vanaf 14.00 uur de punten in eigen huis te houden tegen Protos.

Het vorige onderonsje tussen Oldemarkt en Protos was op een kille donderdagavond in november 2021. Op de oorspronkelijke speeldag waren de veldomstandigheden in Coevorden kennelijk niet al te best. Het later alsnog gespeelde duel eindigde in 3-1. Aan Oldemarkter zijde wist Wilko Tammens nog de openingstreffer te maken, maar al snel daarna nam Protos het initiatief. Oldemarkt ging met lege handen naar huis.

De gasten komen dus uit Coevorden. Protos speelt inmiddels alweer enkele jaren in de noordelijke 3e klasse, maar kwam eigenlijk altijd uit in een andere regio. Tot dit seizoen dus, dat voor Protos alleszins wisselvallig verloopt. Afgelopen weekend werd gelijkgespeeld tegen laagvlieger USV (1-1) en na de winterstop werd nog geen wedstrijd gewonnen. Tot nog toe won Protos vijf van de vijftien gespeelde wedstrijden en werden er liefst zeven verloren. Dat brengt de ploeg, die onder leiding staat van John Kramer, op plaats 8 op de ranglijst. Protos kan de punten dus maar wat goed gebruiken en zal zondag met die instelling het veld betreden.

En dat zal nodig zijn tegen Oldemarkt. Afgelopen zondag werd een heuse 9 punten-week afgesloten. Met overwinningen op Sweel, midweeks uit bij Raptim en tot slot bij Steenwijkerwold, vestigen de groenwitten zich steeds steviger in de top van de rangschikking. Met Oldeholtpade en Steenwijkerwold bezet de equipe van trainer Theo Los nu plaats 2. Dat is ook de plek waarvoor gestreden zal moeten worden: HODO is inmiddels eenzaam koploper met een verschil van dertien punten. Toch is ook het gat met de plaatsen 5 en 6 niet groot. Na de week met drie overwinningen, waarin Oldemarkt liet zien wat het echt waard is, zal de sfeer goed zijn en hopelijk voor trainer Los vertaalt zich dat ook op het veld. 

Oldemarkt zal geen genoegen nemen met minder dan drie punten, ook al omdat dit de laatste wedstrijd is van Mark Wolters. Na maar liefst negen seizoenen trouwe dienst bij de selectie van Oldemarkt 1 kan hij komende week eindelijk doen wat wegens corona twee jaar lang onmogelijk was: het vliegtuig naar Australië nemen om daar een toekomst op te bouwen met zijn relatie aldaar. Jammer voor de club, maar het is hem uiteraard ontzettend gegund!

Wij hopen u deze zondag te verwelkomen bij een echt unicum: in de archieven komt de wedstrijd Oldemarkt-Protos namelijk niet voor. Voor alles een eerste keer!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter en spelers en staf een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

6 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.
13 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter