Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - Dwingeloo 1

Alle seniorenelftallen van FC Oldemarkt doen prima mee in de bovenste regionen van de verschillende competities. Oldemarkt 4 (koploper) is dit weekend vrij. Oldemarkt 3 (plaats 3) gaat uit tegen Steenwijker Boys 4 weer voor een overwinning. Bij Oldemarkt 2 gaat alles voor de wind. Anderhalve week geleden wist het een periodetitel veilig te stellen – wát een prestatie! De tweede plaats op de ranglijst wordt verdedigd in en tegen Mildam. De enige wedstrijd op ons sportpark deze zondag wordt gespeeld om 14.00 uur en gaat tussen Oldemarkt 1 en Dwingeloo 1.

Het duel tussen deze ploegen is een bekend affiche. Al sinds het seizoen 2011/12 komen Oldemarkt en Dwingeloo uit in dezelfde competitie. In het seizoen 2013/14 ontliepen zij elkaar, omdat ‘Dwingel’ promoveerde naar de tweede klasse. Dat avontuur duurde één jaar. Beide ploegen behaalden in de afgelopen jaren af en toe een periodetitel, maar eindigden veelal (bovenaan) in de middenmoot.

De gasten uit Dwingeloo draaien een erg wisselvallig seizoen. Zo wonnen de roodwitten zes wedstrijden, maar werden er maar liefst tien verloren. De situatie op de ranglijst is dan ook penibel en niet ‘des Dwingeloos’. De ploeg van trainer Rob Vliek bezet in de competitie plaats 8 en bevindt zich in een lange rij ploegen in de staart van de ranglijst. Het verschil met rodelantaarndrager USV is slechts vijf punten. Het boeken van overwinningen is dus noodzakelijk om niet te worden veroordeeld tot de nacompetitie tegen degradatie. De laatste overwinning van Dwingeloo was tegen Trinitas (2-0) en dateert van 20 maart jl. Sindsdien werd er verloren van onder meer Raptim, Oranje Zwart en Steenwijkerwold. Afgelopen weekend was er het gelijkspel tegen Olyphia (3-3).

Oldemarkt staat met een puntentotaal van 29 op een behoorlijke afstand van de gevarenzone. Het staat samen met Raptim en Ruinen op een keurige vierde plaats. Dat betekent niet dat het seizoen vlekkeloos verloopt. Waar deze competitiejaargang al eerder onnodig punten werden verspeeld, liep men afgelopen weekend helaas opnieuw tegen een zeperd aan: uit tegen hekkensluiter USV werd het 2-1. Over de oorzaak was een ieder het na afloop volkomen eens: de gemiste kansen, die er in overvloed waren. Een 0-4 ruststand was niet geflatteerd geweest. Dat de dienstdoende scheidsrechter in extremis een zeer discutabele beslissing nam door de gelijkmaker van Wilko Tammens af te keuren, was dan ook niet allesbepalend. Het gaat erom dat de groenwitten zichzelf belonen. Met het vizier op scherp zal het deze zondag aantreden.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter en spelers en staf een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

6 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.
13 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter