Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - Ruinen 1

Deze zondag komen drie van de vier seniorenelftallen van FC Oldemarkt thuis in actie. Oldemarkt 2 speelt in Sneek een uitwedstrijd tegen koploper LSC 3. Aan de Sportlaan komen om 10.00 uur Oldemarkt 3 en 4 in actie tegen respectievelijk Steenwijkerwold 6 en Jubbega 5. Oldemarkt 4 kan een grote stap zetten richting het kampioenschap en bij puntverlies van de concurrentie zelfs al kampioen worden. Oldemarkt 1 ontvangt om 14.00 uur Ruinen 1.

De eerdere ontmoeting dit seizoen tussen deze ploegen eindigde in een overwinning voor Ruinen. Jesse Schokker wist Oldemarkt nog wel op voorsprong te zetten, maar al snel werd het 1-1. Een groot deel van de wedstrijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar tegen het einde wist Ruinen het duel naar zich toe te trekken: het liep uit naar 3-1. Publiek was toen, in november 2021, nog niet welkom. Gelukkig kan een ieder nu weer een plek zoeken langs de lijn, genietend van de voorjaarszon!

Ruinen is geen onbekende van Oldemarkt. Met uitzondering van een jaar 4e klasse (seizoen 2017/18) en een jaar in een andere noordelijke regio van de 3e klasse (seizoen 2018/19), komen beide ploegen elkaar sinds 2012 al tegen. Ruinen bevindt zich sindsdien vaak in de middenmoot van de competitie: geen periodetitels, maar ook ruim voor het einde van het seizoen veilig voor handhaving. Ook dit seizoen lijkt er voor ‘Rune’ niet meer in te zitten dan een plek in de middenmoot. Geen ‘kers op de taart’ voor de ploeg van Bart Ester, maar ook volgend seizoen zal Oldemarkt normaal gesproken weer afreizen naar het Drentse brinkdorp.

Dat wordt natuurlijk mogelijk anders als de groenwitten nog wél een periodetitel in de wacht slepen. Lange tijd bevond Oldemarkt zich in de top 4 van de rangschikking, die waarschijnlijk een periodetitel oplevert. Drie wedstrijden met puntverlies hebben daar verandering in gebracht. Dat terwijl het niet nodig was te verliezen van USV en Raptim en gelijk te spelen tegen Dwingeloo. In plaats van één punt hadden die duels in ieder geval zeven moeten opleveren. Toch heeft Oldemarkt zich na deze serie prima herpakt. Afgelopen zondag werd uitgehaald tegen Trinitas: het werd 4-8. Trainer Theo Los zag zijn aanvallers op dreef zijn: Van der Vegt en De Jong scoorden allebei viermaal. Tegelijk kon Trinitas een aantal keer ongestoord doorkomen. Precies dat zal Oldemarkt deze zondag moeten verbeteren. Het halen van nacompetitie heeft men niet meer in eigen hand, maar om de druk op de bovenste ploegen te houden, zal deze zondag moeten worden gewonnen.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter en spelers en staf een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

6 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.
13 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter