Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - sv Olyphia 1

Deze zondag is het een drukke dag op het sportpark van FC Oldemarkt. Alleen Oldemarkt 2 speelt uit, in Grou tegen GAVC 2. Om 10.00 uur trapt Oldemarkt 3 af tegen sv Zwolle 4. Het vierde elftal van Oldemarkt is afgelopen zondag kampioen geworden. Van harte gefeliciteerd! Het speelt nog drie wedstrijden en deze zondag thuis tegen Tijnje 2 om 10.00 uur, met na afloop een kampioensfeest. Om 14.00 uur is het tijd voor het duel tussen Oldemarkt 1 en Olyphia 1.

Deze wedstrijd zou eigenlijk al in februari van dit jaar worden gespeeld, maar werd afgelast wegens een corona-uitbraak bij Olyphia. Het duel werd ingehaald op 3 maart. Omdat Oldemarkt nog niet beschikt over een lichtinstallatie, werd het duel op een koude donderdagavond afgewerkt in Noordwolde. Het was een van de wedstrijden waarin Oldemarkt punten liet liggen. Na 90 minuten én een rode kaart voor beide ploegen, gaf het scorebord 1-0 aan, terwijl er genoeg kansen waren voor een Oldemarktse overwinning.

Het waren voor Olyphia belangrijke punten, zo blijkt nu aan het einde van het seizoen. Maar in ieder geval nog één overwinning is nodig voor de gasten uit Noordwolde, die zich bevinden in de staart van de ranglijst waar het ongemeen spannend is. Olyphia is een van de vier ploegen die het risico lopen op rechtstreekse degradatie. Afgelopen weekend had het dé mogelijkheid een gaatje te slaan, maar in een echte degradatiekraker tegen Sweel bleef het 0-0. Beide ploegen schieten daar niets mee op. Met nog twee wedstrijden tegen Oldemarkt en Raptim heeft Olyphia bovendien geen makkelijk einde van het seizoen. Die beide ploegen strijden immers nog om een plek voor nacompetitie om promotie.

Die door Oldemarkt en Raptim begeerde vierde plaats op de ranglijst hadden de groenwitten al haast veilig kunnen stellen. In een aantal wedstrijden wist men de driepunter niet over de streep te trekken. Ook afgelopen zondag deed Oldemarkt zichzelf tekort. Het resultaat na 90 minuten voetbal tegen Ruinen bleek namelijk slechts een 2-2 gelijkspel. Na de 1-2 achterstand toonde de ploeg van Theo Los echter karakter door te blijven strijden voor de gelijkmaker en die ook vond. Wouter van der Vegt schoot knap raak in de verre hoek. Bij een overwinning had Oldemarkt plek 4 van Raptim overgenomen, dat verloor van Oranje Zwart. Maar ook hier geldt: alles is nog mogelijk. Er resten nog twee finales voor Oldemarkt!

Bij die finales kan het alle support gebruiken! Wij zien u graag deze zondag én hopen u uiteraard ook te verwelkomen bij de laatste competitiewedstrijd op 6 juni aanstaande, thuis tegen Oranje Zwart.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter en spelers en staf een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

Oefenwedstrijden 1e elftal FC Oldemarkt ter voorbereiding op de nieuwe competitie.

 

Ons 1e doet mee aan de George Fransen Bokaal bij VV Willemsoord, er worden 3 wedstrijden gespeeeld:

 

Zaterdag 20 augustus om 16.00 uur:     FCOldemarkt     -     SV Olyphia

Woensdag 24 augustus om 19.00 uur:   Trinitas              -      FC Oldemarkt

Zaterdag 27 augustus om 19.00 uur:     FC Oldemarkt    -      VV Willemsoord

 

Dan wordt er nog een oefenwedstrijd thuis gespeeld:

Dinsdag 30 augustus om 19.30 uur:       FC Oldemarkt    -       VV Wolvega     (Scheidsrechter Omer)

 

In september worden de bekerwedstrijden gespeeld en zodra schema bekend is wordt dit bekend gemaakt.

 

Groet,

Staf 1e elftal FCOldemarkt

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter