Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Oranje Zwart 1

Dit weekend zijn er in totaal drie wedstrijden op het sportpark. Terwijl Oldemarkt 3 is uitgevoetbald, spelen de overige elftallen hun laatste competitiewedstrijd. Op zondag 5 juni speelt alleen Oldemarkt 4. Om 10.00 uur ontvangt de kersverse kampioen Heerenveen 3. Op maandag 6 juni zijn er twee wedstrijden. Om 12.00 uur speelt Oldemarkt 2 thuis tegen Oosterlittens 2. Daarna maakt het zich op voor de nacompetitie. Om 14.00 uur treedt Oldemarkt 1 aan tegen Oranje Zwart 1.

Het vorige treffen tussen beide ploegen leverde een spektakelstuk op. Wat aanvankelijk nog een eenvoudige overwinning voor Oldemarkt leek te worden, eindigde in Wanneperveen in een gelijkspel. Oldemarkt nam al snel het initiatief, kwam op een 1-4 voorsprong, maar liet Oranje Zwart nog terugkomen tot 4-4. Het betekende onnodig puntenverlies voor de groenwitten.

Het 4-4 gelijkspel van medio november 2021 tekent wel de vechtlust van de gasten uit Wanneperveen. Lange tijd stond men in de staart van de ranglijst en moest men vrezen voor nacompetitie of zelfs rechtstreekse degradatie. In de meimaand moest het gebeuren voor de ploeg van André Blom, en het gebeurde ook: de overwinningen uit bij USV en Raptim bleken genoeg om veilig te zijn van nog een jaar 3e klasse. Daarbij werd het wel geholpen door de onderste vier ploegen, die de laatste weken de punten laten liggen. Afgelopen weekend verloor Oranje Zwart de voorlaatste competitiewedstrijd thuis met 0-1 van Oldeholtpade.

Aan Oldemarktse zijde hoopt men dat het niet de laatste wedstrijd van het seizoen wordt. De laatste twee wedstrijden waren nog twee echte finales. De eerste finale, afgelopen weekend tegen Olyphia, werd overtuigend gewonnen met 4-2. Gevierde man was Jesse Schokker, die met twee doelpunten een groot aandeel had in de overwinning. Concurrent voor plek 4 Raptim won echter ook. De tweede finale is dus deze maandag. De groenwitten moeten zelf hoe dan ook winnen. Verder is het voor het spelen van nacompetitiewedstrijden voor promotie afhankelijk van het resultaat van Raptim. Het zou geweldig zijn als aan het eind van het seizoen nog een kers op de taart kan worden gezet: de ploeg van trainer Theo Los zou het verdienen. Ook voor de naar Oldeholtpade verkassende Los zou het een mooi slot betekenen van zijn tijd bij Oldemarkt.

Het einde van het seizoen nadert en daarmee ook voor het eerst sinds twee jaar weer een seizoen dat helemaal kon worden uitgespeeld. Na de wedstrijd tegen Oranje Zwart is er de seizoensafsluiting: van harte welkom!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter en spelers en staf een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

Oefenwedstrijden 1e elftal FC Oldemarkt ter voorbereiding op de nieuwe competitie.

 

Ons 1e doet mee aan de George Fransen Bokaal bij VV Willemsoord, er worden 3 wedstrijden gespeeeld:

 

Zaterdag 20 augustus om 16.00 uur:     FCOldemarkt     -     SV Olyphia

Woensdag 24 augustus om 19.00 uur:   Trinitas              -      FC Oldemarkt

Zaterdag 27 augustus om 19.00 uur:     FC Oldemarkt    -      VV Willemsoord

 

Dan wordt er nog een oefenwedstrijd thuis gespeeld:

Dinsdag 30 augustus om 19.30 uur:       FC Oldemarkt    -       VV Wolvega     (Scheidsrechter Omer)

 

In september worden de bekerwedstrijden gespeeld en zodra schema bekend is wordt dit bekend gemaakt.

 

Groet,

Staf 1e elftal FCOldemarkt

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter