Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - RKO 1

Deze zondag komen drie van de vier seniorenelftallen in actie. Alle drie spelen zij een thuiswedstrijd. Oldemarkt 3 is nog op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen en probeert die binnen te slepen tegen Oranje Zwart 2: aanvang om 10.00 uur. Het tweede elftal ontvangt om 12.00 uur Read Swart 2. Na een vrij weekend speelt Oldemarkt 1 de tweede competitiewedstrijd. Om 14.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in het duel met het RKO 1.

Oldemarkt en RKO troffen elkaar nog niet eerder in competitieverband. Die laatste club werkte lange tijd vooral wedstrijden af in de vijfde en de zesde klasse en sinds het seizoen 2014/15 in de vierde klasse. Oldemarkt speelde al die tijd op een hoger niveau. Wel waren er de afgelopen jaren af en toe onderonsjes in de beker. Voor zover dat is te achterhalen was de eerste confrontatie in het seizoen 1997/98: Oldemarkt won met 0-4. In het seizoen 2018/19 zagen de ploegen elkaar voor het laatst. Toen werd het afgetekend 8-1 voor Oldemarkt.

Deze zondag kunnen we dus gerust spreken van een heuse primeur. Dat komt doordat de ploeg uit Rutten het afgelopen seizoen in de 4e klasse eindigde op een mooie derde plaats, een periodetitel in de wacht sleepte en vervolgens via de nacompetitie promoveerde naar de noordelijke 3e klasse. En als je de resultaten bekijkt, zou je niet zeggen dat RKO nog niet eerder op dit niveau speelde. Met zes punten na de eerste twee wedstrijden voert ‘Rutten Komt Op’ de ranglijst aan. In de openingswedstrijd van het seizoen werd Ruinen met 2-4 verslagen en afgelopen week won de ploeg van Ed Laagland thuis met 5-3 van Mildam. Al met al wordt in Rutten niet geklaagd, maar men zal in het achterhoofd houden: het seizoen is nog lang.

Voor Oldemarkt is het seizoen zelfs nog iets langer: wegens een oneven aantal teams in klasse 3A kregen de groenwitten na de eerste wedstrijd direct al een weekend rust. Oldemarkt komt bij winst op gelijke hoogte komt met tegenstander RKO. Trainer Gregory Wismeijer zal zijn équipe met dezelfde passie en strijd het veld insturen als twee weken geleden tegen Trinitas. Na tweemaal op voorsprong te zijn gekomen leek dat duel af te stevenen op een 2-2 gelijkspel, maar na een uitstekende kopbal mocht Bjorn Dekker zich matchwinner noemen: het werd een zeer verdiende 3-2 overwinning. Waar Oldemarkt een wat stroeve voorbereiding kende, liet het in deze wedstrijd duidelijk zien stappen te hebben gemaakt. En dat geeft zelfvertrouwen aan de jonge ploeg, die dit seizoen weer hoopt mee te doen in de bovenste regionen van de competitie.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter