Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Read Swart 1

Deze zondag een vol programma op het sportpark in Oldemarkt! Het derde elftal speelt uit tegen sv Zwolle 2 om 10.30 uur. Oldemarkt 4 wist al negen punten uit vier wedstrijden te behalen en zal thuis tegen Oosterstreek 2 opnieuw een overwinning willen binnenhalen. Oldemarkt 2 voert knap de ranglijst aan in de 3e klasse. Om 12.00 uur ontvangt het Burgum 1. Om 14.00 uur is het tijd voor het duel tussen Oldemarkt 1 en Read Swart 1.

Het is niet verrassend dat in het begin van het seizoen de verschillen op de ranglijst nog klein zijn. Toch is dit duel op papier een topper: het zijn de nummers 2 en 3 van de noordelijke klasse 3A. Beide ploegen zullen weten dat dit na deze wedstrijd zo maar weer anders kan zijn.

Read Swart is prima aan de competitie begonnen. Twee gelijke spelen (tegen Steenwijkerwold en Mildam) en twee overwinningen (tegen Oranje Zwart en Ruinen) is de oogst tot nu toe. Er werd nog niet verloren. Opvallend is dat de ploeg het laagste aantal doelpunten heeft geïncasseerd van alle ploegen in klasse 3A: de laatste linie werd nog maar drie keer gepasseerd. Daar tegenover staat echter ook een erg laag aantal doelpunten voor: het vijandelijke doel vond ‘Rood-Zwart’ pas vijf keer. Wil de ploeg van trainer Hans de Jong blijven meedoen in de top van de ranglijst, dan zal het eigen rendement omhoog moeten.

Over rendement kan Oldemarkt tevreden zijn. In pas drie wedstrijden scoorde het al tienmaal. Met drie doelpunten is aanvaller Dylan Noeverman van grote waarde voor de groenwitten. Verder wisten Maurice de Graaf en Wouter van der Vegt allebei twee keer het doel te vinden. Omdat afgelopen week een vrij weekend was, dateert de laatste wedstrijd van Oldemarkt van twee weken geleden. Toen werd verdiend met 2-4 gewonnen in en tegen Dwingeloo. In die wedstrijd raakte Stijn de Jong geblesseerd (voet). De équipe van Gregory Wismeijer staat na drie wedstrijden met de volle buit: negen punten. Ook hier geldt: het seizoen is nog lang. Maar als Oldemarkt aan deze geweldige start een goed vervolg kan geven, dan kan het wel eens een heel mooi seizoen worden aan de Sportlaan.

De laatste keer dat Oldemarkt-Read Swart in competitieverband werd afgewerkt, was in het seizoen 2018/19. Het werd toen een doelpuntenfestijn met als eindstand 6-3. Klaas Braad was destijds de grote man: hij nam vier doelpunten voor zijn rekening.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter