Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - sv Steenwijkerwold 1

Deze zondag komt Steenwijkerwold op bezoek in Oldemarkt! Het vierde elftal ontvangt om 10.00 uur het zesde elftal van Steenwijkerwold. Oldemarkt 3 speelt uit tegen Diever-Wapse 2. ‘Ut Twadde’ speelt een kraker in De Wijk: om 11.30 uur probeert het concurrent Wacker 2 op afstand te houden en de koppositie te verstevigen. Aan de Sportlaan staat om 14.00 uur een nog grotere kraker op het programma: alle ogen zijn dan gericht op het duel tussen Oldemarkt 1 en Steenwijkerwold 1.

De wedstrijd tussen de buren, die op slechts 7 kilometer van elkaar zijn gelegen, is een topper in de noordelijke klasse 3A. Steenwijkerwold bezet de eerste plaatsen Oldemarkt bezet plek 5. Het verschil tussen beide ploegen is slechts vier punten, waarbij Oldemarkt tot nu toe een wedstrijd minder speelde. De belangen zijn dus groot, ook omdat groenwit en roodzwart bovenin de competitie willen meedraaien én ook willen eindigen. Alleen dan wordt het mogelijk een stapje hogerop te gaan. En dat is een ambitie die de twee clubs allebei hebben. 

Roodzwart begon de competitie sterk. Naast een gelijkspel tegen Read Swart werd viermaal gewonnen. Afgelopen zondag werd het 6-2 tegen Mildam. Grote man was Colin Peemen. Toch is ook ’t Wold niet meer ongeslagen. Twee weken geleden verloor de ploeg van Gerjan van der Hoogen met liefst 3-0 van Ruinen, tot dan toe de hekkensluiter. Zo blijkt maar weer dat iedereen van iedereen kan winnen in deze competitie. Hoe dan ook: Steenwijkerwold wil het bij dat ene verlies houden en zal tot het uiterste gaan een overwinning mee op de fiets terug te nemen. Ook de aanwezige supporters zullen niets minder dan drie punten verwachten.

Groenwit blijft in het spoor van Steenwijkerwold en doet prima mee in de competitie. Na een geweldige start met drie overwinningen achtereen, rekende het ook twee weken geleden tegen Read Swart lange tijd op een overwinning. Toch werd in het slot van de wedstrijd de 2-1 voorsprong weggegeven en werd de eindstand 2-3. Een flinke domper, zeker in de wetenschap dat ook Steenwijkerwold had verloren. De afgelopen zondag moeten trainer Gregory Wismeijer en zijn équipe snel vergeten. Oldemarkt liet zich in Wanneperveen verschalken door een handvol lange ballen van Oranje Zwart: na 90 minuten stond er 5-0 op het scorebord. Het wordt voor Oldemarkt dus weer tijd voor een driepunter. Daarom is winst in deze derby het enige dat telt.

Met twee wedstrijden tussen Oldemarkt en Steenwijkerwold is er alle reden om ons mooie sportpark een bezoek te brengen deze zondag! Na afloop van de wedstrijd van 14.00 uur is er volop gezelligheid in de kantine, waar ook zal worden geslingerd aan het Rad van Fortuin. FC Oldemarkt hoopt u te mogen verwelkomen.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

Aanstaande zaterdag is het zo ver, na 2 jaar afwezigheid: het zesde jeugdzaalvoetbaltoernooi voor de eigen spelers van FC Oldemarkt. Iedereen is natuurlijk welkom om te komen kijken!
 
Speelprogramma op 07-01-2023 is als volgt:
  • JO-8 en JO-9: van 09.00 tot 10.10 uur (10 minuten per wedstrijd).
  • JO-10 en JO-11: van 10.15 tot 12.23 uur (11 minuten per wedstrijd).
  • JO-12 / JO-13: van 12.30 tot 14.38 uur (11 minuten per wedstrijd).
  • JO-15 / JO-17 / MO-17: van 14.45 tot 17.03 uur (12 minuten per wedstrijd).
 
Dit jaar is het wedstrijdprogramma via een website gemaakt, de begintijden, uitslagen, en standen zijn hier te vinden:
 
Op 14 januari is er een tweede speelmiddag voor de JO8 tot en met JO13.

 

Speelprogramma op 14-01-2023 is als volgt:

  • JO-8 en JO-9:              van 12.00 tot 13.10 uur (10 minuten per wedstrijd).
  • JO-10 en JO-11:          van 13.15 tot 15.13 uur (10 minuten per wedstrijd).
  • JO-12 / JO-13:             van 15.18 tot 17.16 uur (10 minuten per wedstrijd).

Dit jaar is het wedstrijdprogramma via een website gemaakt, de begintijden, uitslagen, en standen zijn hier te vinden:

https://www.mijnToernooi.info/17878

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter