Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Mildam 1

Deze zondag zijn er twee wedstrijden te zien op ons sportpark! Twee seniorenteams spelen uit. Oldemarkt 3 probeert om 11.00 uur in en tegen Kraggenburg de aansluiting met de top te houden. Het tweede elftal reist af naar het hoge noorden. De koploper in de derde klasse treft aan de Vierkantsdijk Harlingen 2. Aan de Sportlaan te Oldemarkt ontvangt Oldemarkt 4 om 10.00 uur hekkensluiter BEW 3 uit Vledder. Om 14.00 uur rolt de bal voor het eerst in het duel tussen Oldemarkt 1 en Mildam 1.

De laatste keer dat deze twee ploegen elkaar in competitieverband troffen, was in het seizoen 2018/19. Mildam wist in de heenwedstrijd de punten in eigen huis te houden: het werd 4-2. Tijdens weerzien in Oldemarkt, enkele maanden later, waren de rollen omgedraaid. De groenwitten wonnen dat onderonsje met 2-1. In dat seizoen eindigden Oldemarkt en Mildam respectievelijk op de plaatsen 5 en 3. De jaren daarna speelde Mildam in een andere competitie dan Oldemarkt. Daarin werden de resultaten langzaam maar zeker minder. Zo eindigde het afgelopen seizoen op een 10e plaats.

En ook dit seizoen verloopt voor de Friezen tot nu toe zeer moeizaam. Uit de tot nu toe zeven gespeelde wedstrijden werden dankzij twee gelijke spelen (tegen Read Swart en Steenwijker Boys) slechts twee punten behaald. Opvallend is dat Mildam in vrijwel iedere wedstrijd wel weet te scoren, maar dat het veel meer incasseert. Met 24 tegendoelpunten heeft het de meest gepasseerde defensie in de competitie. Trainer André Bloemhof zal van zijn aanvallers meer rendement eisen, maar nog meer zal hij achterin de deur dicht willen houden. Het wordt tijd voor een driepunter, zodat het gat met de grote groep middenmoters niet groter wordt.

Ook Oldemarkt is naarstig op zoek naar een overwinning. Weliswaar pakte men in de eerste drie competitiewedstrijden de volle buit, toch trok het in de laatste vier duels steeds aan het kortste eind. Waar een nederlaag tegen Read Swart nog volstrekt onnodig was, gingen de wedstrijden tegen achtereenvolgens Oranje Zwart, Steenwijkerwold en Ruinen terecht verloren. Het moet echter gezegd dat de équipe van Gregory Wismeijer afgelopen week in en tegen Ruinen zeker verbetering toonde vergeleken met de weken ervoor. En daar kan de jonge thuisploeg mee vooruit. Het is nu zaak om het tij te keren. Dat kan alleen door het treffen met Mildam winnend af te sluiten.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter