Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - Steenwijker Boys 1

Dit weekend is het druk op het sportpark in Oldemarkt! Alleen het vierde elftal speelt een uitwedstrijd: om 10.00 uur gaat het op bezoek bij vv Steenwijk 3. Aan de Sportlaan ontvangt Oldemarkt 3 om 10.00 uur de buren van Steenwijkerwold 3. Ook het tweede elftal speelt een thuiswedstrijd. Men zal, na twee nederlagen, weer eens willen winnen. Dat gaat het om 12.00 uur proberen tegen Gorredijk 3. Hetzelfde geldt voor Oldemarkt 1 dat om 14.00 uur aantreedt tegen Steenwijker Boys 1.

De wegen van Oldemarkt en Steenwijker Boys liepen een aantal jaren uiteen. In het seizoen 2018/19 degradeerde de uitploeg, na vier seizoenen in de derde klasse, naar de vierde klasse. Nu, drie jaar later, zijn de geelzwarten terug. De behaalde periodetitel werd omgezet naar promotie. In de derde klasse treffen zij meerdere oude bekenden, waaronder Oldemarkt. De thuisploeg komt nu voor het elfde achtereenvolgende seizoen uit in de noordelijke derde klasse.

De start van de competitie verliep stroef voor Steenwijker Boys. Na vijf gespeelde wedstrijden was de oogst slechts één punt. Alleen tegen Oranje Zwart werd gelijkgespeeld. De laatste drie wedstrijden lijkt er een keer te komen in het spel. Tenminste, als we kijken naar het resultaat: na twee gelijke spelen tegen RKO (2-2) en Mildam (3-3) werd afgelopen zondag gewonnen in en tegen Dwingeloo (1-2). Een erg knap resultaat voor de promovendus. Aan de wedstrijd kleeft wel de smet dat ‘de Boys’ maar liefst zeven gele kaarten incasseerden, waarvan er twee een rode kaart opleverden. Seyit Ata is er daarom deze zondag niet bij.

Voor Oldemarkt is het zaak om naar zichzelf te kijken. De ploeg hunkert naar een overwinning. Net als tegen Ruinen, twee weken geleden, was het spel afgelopen zondag tegen Mildam opnieuw beter dan de voorgaande wedstrijd. Dat is mooi en aardig: het leidde niet tot een resultaat. Toch deden de groenwitten niets onder voor Mildam en verdiende men minstens een punt. Er rest de ploeg van Gregory Wismeijer niets dan deze zondag net als altijd weer de mouwen op te stropen en vol vertrouwen het veld te betreden. Kansen creëert de jonge ploeg namelijk altijd, en de afgelopen wedstrijden bewijzen dat daaruit ook wordt gescoord. Zeker in deze derby tegen Steenwijker Boys zal men met niets minder genoegen nemen dan een overwinning.

Deze zondag speelt Oldemarkt zijn laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Volgende week zondag staat het uitduel met Wacker (De Wijk) op het programma. Voor deze laatste thuiswedstrijd in 2022 hopen wij u te verwelkomen op ons mooie sportpark!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter