Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Dwingeloo 1

Dit weekend is het SUPER SUNDAY op het sportpark te Oldemarkt! Alle seniorenelftallen spelen thuis. Om 10.00 uur trappen Oldemarkt 3 en 4 af tegen respectievelijk Wacker 3 en Trinitas 3. Ook het tweede elftal speelt een thuiswedstrijd. Om 12.00 uur probeert ‘Ut Twadde’ de keurige vierde plaats in de reserve 3e klasse te verstevigen tegen laagvlieger Renado 2. Voor FC Oldemarkt 1 geldt dat de weg naar boven moet worden ingeslagen. Om 14.00 uur ontvangt het vv Dwingeloo 1.

Het is een behoorlijke tijd geleden dat het vlaggenschip van Oldemarkt een officiële thuiswedstrijd speelde: alweer op 4 december 2022 was Steenwijker Boys te gast. Over het speelschema in deze competitie zijn de meningen overigens sowieso niet onverdeeld positief. Met 11 ploegen in de noordelijke klasse 3A kan iedere speelronde een ploeg rekenen op een vrije zondag. Dit resulteert er, in combinatie met een aantal inhaalweekenden, bijvoorbeeld in dat Oldemarkt deze zondag pas zijn derde competitiewedstrijd in 2023 speelt. Dwingeloo daarentegen heeft sinds januari al vier reguliere duels in de benen.

In die laatste vier wedstrijden wisten de Drentenaren slechts twee punten te pakken. Uit tegen Oranje Zwart en thuis tegen Mildam werd een punt over de streep getrokken, maar tegen Steenwijkerwold en Ruinen werd verdiend verloren. Die laatste twee ploegen mogen zich overigens de trotse nummers 1 en 2 van de competitie noemen. Voor ‘Dwingel’ is er op dit moment nog niet direct reden tot zorgen, al verloopt het seizoen ook niet sprankelend. Aan trainer Rob Vliek de uitdaging om zijn jonge ploeg ook volgend seizoen in de derde klasse te laten voetballen. Dwingeloo speelt al sinds het seizoen 2010/11 in die klasse, zij het met een eenjarig uitstapje naar de tweede klasse in het seizoen 2013/14.

Net zoals Dwingeloo is ook Oldemarkt al jaren niet meer weg te denken uit de derde klasse. De dorpsclub uit de Kop van Overijssel weet zich daar sinds het seizoen 2011/12 in vertegenwoordigd. Hoewel de verschillen op de ranglijst niet erg groot zijn, is dit wel hét moment voor de groenwitten om punten te pakken. De ploeg van trainer Gregory Wismeijer bezet plaats 10 van de 11. Maar met nog een wedstrijd tegoed en slechts twee punten achter op Oranje Zwart en Mildam, die plaats 8 delen, is het seizoen nog lang niet gespeeld. Het gat met Dwingeloo, nu de nummer 7, is slechts vier punten. Kortom: na een aantal overwinningen kan men opeens een paar plaatsen stijgen. De jonge groep van Wismeijer zal zich dit bewust zijn en ook deze zondag koste wat kost de punten in eigen huis willen houden.

Voor deze eerste thuiswedstrijd in 2023 hopen wij u te verwelkomen op ons mooie sportpark!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

6 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.
13 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter