Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Oranje Zwart 1

Dit weekend komen drie van de vier seniorenteams in actie. Terwijl Oldemarkt 2 geniet van een vrij weekend, speelt Oldemarkt 3 een uitwedstrijd tegen Ruinerwold 3. Het vierde elftal speelt een thuiswedstrijd. Om 10.00 uur ontvangt het Kraggenburg/Ens 3. Ook Oldemarkt 1 speelt eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. De gasten komen uit Wanneperveen: Oranje Zwart is om 14.00 uur de tegenstander.

Wegens de afgelasting tegen Dwingeloo twee weken geleden wordt dit voor Oldemarkt het eerste competitieduel in eigen huis sinds 4 december vorig jaar. Afgelopen weekend ging de wedstrijd van Oldemarkt wél door.

Ook Oranje Zwart moest aan de bak. De Wanneperveners ontvingen thuis Mildam en waren met 1-0 te sterk voor de Friese tegenstander, die daardoor naar de voorlaatste plaats zakten. Oranje Zwart daarentegen deed goede zaken. Met nu in totaal 16 punten bezet het plaats 7 in de noordelijke klasse 3A. Daarmee zal men dik tevreden zijn. Wel was de overwinning vorige week nodig voor de ploeg van André Blom. Met drie gelijke spelen en een 0-4 nederlaag tegen Steenwijkerwold werd in 2023 nog niet gewonnen. Overwinningen zijn belangrijk om definitief bij de onderste regionen weg te blijven, want zeker in de staart van de ranglijst zijn de onderlinge verschillen klein.

Zo staat Oldemarkt bij het ingaan van deze speelronde slechts twee punten achter Oranje Zwart (en Dwingeloo). Net als Oranje Zwart wonnen ook de groenwitten afgelopen zondag: in De Knipe stond na 90 minuten speeltijd een eindstand van 3-4 op het scorebord. Hoewel de grijze lucht het een somber schouwspel leek te maken, bleek niets minder waar. Het werd een enerverende wedstrijd waarin eerst Read Swart op voorsprong kwam, maar Oldemarkt nog voor rust het tij keerde (1-2). Toen de thuisploeg er 3-2 van maakte, leken de drie punten in Friesland te blijven. Gregory Wismeijer kan echter zeer tevreden over de vechtlust van zijn ploeg, die in het laatste deel van het duel de wedstrijd toch naar zich toe trok. Ook voor Oldemarkt zeer belangrijke punten in de strijd om los te komen van die onderste plaatsen. Met maar een kleine achterstand op de ploegen voor hen op de ranglijst én een wedstrijd tegoed, kan het wel eens een erg mooie tweede seizoenshelft worden.

Voor deze eerste thuiswedstrijd in 2023 hopen wij u te verwelkomen op ons mooie sportpark!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

31 mei schoolvoetbal @ FC Oldemarkt!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter