Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Ruinen 1

Deze zondag spelen twee seniorenteams een thuiswedstrijd. De andere twee spelen uit. Oldemarkt 3 neemt het om 10.00 uur op in Vollenhove tegen VENO 3. ‘Ut Twadde’ speelt om 11.30 uur een uitwedstrijd tegen naaste concurrent Oosterlittens 2. Op het sportpark te Oldemarkt is het om 10.00 uur tijd voor Oldemarkt 4 tegen RKO 2. Om 14.00 uur ontvangt het vlaggenschip van Oldemarkt de nummer 2 van de competitie: Ruinen komt op bezoek.

Daarmee staat een zeer interessant duel op het programma in de noordelijke klasse 3A. Voor zowel Oldemarkt als Ruinen is het belang van een overwinning groot. Oldemarkt wil de stijgende lijn vasthouden, nog iets verder klimmen op de ranglijst en dromen van het winnen van de tweede periodetitel. Voor Ruinen geldt dat het koploper Steenwijkerwold alleen met een driepunter nog in het vizier kan houden. Het verschil tussen die ploegen is voor aanvang van deze speelronde zes punten, met nog drie wedstrijden te spelen.

Ruinen kent een seizoen van uitersten. De eerste vier competitieduels gingen verloren. In de vijfde ontmoeting, uitgerekend tegen de huidige koploper Steenwijkerwold, werd dan eindelijk gewonnen. Het bleek de eerste van zeven achtereenvolgende overwinningen. Dat Ruinen inmiddels de tweede plaats op de ranglijst bezet, is dan ook bepaald niet onverdiend. De ploeg van Bart Ester zal enkele weken geleden wel flink hebben gebaald na het treffen met Steenwijkerwold. De koploper was met 3-2 te sterk en verstevigde de koppositie, maar wegens twee verliespartijen tegen Mildam en Oldemarkt kan het zomaar spannend worden tegen het einde van de competitie. Ruinen moet dan wel blijven winnen, want Wacker staat maar op twee punten achterstand, mét een wedstrijd tegoed.

Net zoals Ruinen kent ook Oldemarkt tot nog toe een opmerkelijk verloop van het seizoen. Anders dan de blauwwitte tegenstander won de ploeg van trainer Gregory Wismeijer de eerste drie wedstrijden en ging het fier aan kop. Daarna volgde een dip, die aanhield tot in de winter. De groenwitten daalden af naar plaats 10 op de ranglijst, een plaats die aan het einde van het seizoen veroordeelt tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie. Vanaf de wedstrijd tegen RKO op 26 februari jl. wijzigde Oldemarkt koers: sinds het gelijkspel in Rutten werd de weg naar boven ingezet en behaalde men in vijf wedstrijden liefst 13 punten. Inmiddels hebben de Oldemarkers plek 6 op de ranglijst ingenomen en is een gat van vier punten geslagen met de ploegen daaronder. Plots kan Wismeijers ploeg meedingen voor de tweede periodetitel. Ook Oldemarkt heeft dus een overwinning nodig.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

6 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.
13 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter