Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Wacker 1

Deze zondag spelen twee seniorenteams een thuiswedstrijd. De andere twee spelen uit. Oldemarkt 3 speelt om 12.00 uur de derby tegen Steenwijkerwold 3. ‘Ut Twadde’ is op zoek naar een overwinning. Die gaat het proberen te boeken in en tegen Gorredijk om 10.00 uur. Op het sportpark te Oldemarkt is het om 10.00 uur tijd voor Oldemarkt 4 tegen de combinatie Old Forward/Wapserveen 3. Om 14.00 uur speelt het vlaggenschip van Oldemarkt de laatste thuiswedstrijd van deze competitie. De nummer 3 van de ranglijst komt op bezoek: Wacker uit De Wijk.

Hetzelfde duel, maar dan in De Wijk, werd gespeeld op 11 december van het vorige jaar. Oldemarkt kwam toen zeer goed voor de dag en schoot uit de startblokken. Tim Smit wist na een luttele zes minuten het net te vinden met een vlammend schot. Even later toonde de scheidsrechter dezelfde Smit een rode kaart. In de ogen van de leidsman maakte hij ongeoorloofd een handsbal. De toegekende strafschop werd benut. Er werd gerust met een 2-2 tussenstand. In het tweede bedrijf liep Wacker vervolgens uit tot 4-2, maar die uitslag gaf een vertekend beeld van de wedstrijd. Met een man minder was Oldemarkt minstens gelijkwaardig aan Wacker, kreeg het een aantal goede mogelijkheden en werd het ten onrechte een strafschop onthouden.

Maar deze zondag staan er aan beide zijden gewoon weer elf poppetjes opgesteld. Ook bij Wacker, dat als promovendus uit de vierde klasse knap plek 3 op de ranglijst bezet. Twee weken geleden werd concurrent Ruinen in de streekderby op 1-1 gehouden, waardoor het gat tussen beide ploegen slechts 4 punten bedraagt. “De Wiekers” hebben ten opzichte van Ruinen ook nog een wedstrijd tegoed. Daarmee is er nog van alles om voor te spelen. Een periodetitel behoort namelijk nog tot de mogelijkheden. Eén ding is zeker: Wacker komt ook de volgende jaargang uit in de noordelijke derde klasse. En mogelijk dus zelfs nog een stapje hoger.

Net als voor Wacker is het voor Oldemarkt evenmin kwestie van de laatste wedstrijden rustig “uitvoetballen”. Er is nog van alles mogelijk. Met de vier overwinningen op rij na de winterstop tegen Read Swart, Oranje Zwart, kampioen Steenwijkerwold en Dwingeloo lijkt de ploeg van Gregory Wismeijer zich veilig te hebben gespeeld. Toch is handhaving écht zeker als tegen Wacker een resultaat wordt gehaald. Maar ook kunnen de groenwitten nog enigszins omhoog kijken. Ook in dat opzicht is de ploeg afhankelijk van anderen, maar er is nog een kleine kans op nacompetitie voor promotie. De laatste wedstrijden zal Oldemarkt het in ieder geval moeten stellen zonder spits Dylan Noeverman. Onderzoek moet uitwijzen hoe erg de knieblessure is die hij recent opliep. Dit betekent dat Noeverman (voorlopig) zijn laatste wedstrijden in het groenwit heeft gespeeld: vanaf volgend jaar komt hij uit voor Giethoorn. 

Wij hopen u deze zondag te mogen verwelkomen aan de Sportlaan voor de laatste thuiswedstrijd van deze competitie, met hopelijk een mooi eindresultaat!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

6 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.
13 januari 2024: zaalvoetbal jeugd FC Oldemarkt @ Dalzicht.

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter